cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Web Services and complex type

Former Member
0 Kudos
73

Hi all,

I use a web service with complex type output and a simple type as input. In this case there's no problems to call it in my web dynpro application.

When I use a ws with input complex type I have difficult to create this structure with classes created in WD model.

For example the Web service input is:

structure

attribute1

attribute2

table1

That in xml is:

<root>

<structure>

<attribute1/>

<attribute2/>

<table1>

<attribute4>

<attribute4>

</table1>

</structure>

</root>

Model generates 2 complex types ComplexType_structure and Complex_Type_table1. I bind this structures to the context of custom controller and I'm trying to populate them. But at runtime I have this error:

element table1 must exist and can not be null.

Any ideas?

If anybody is interested I can publish wsdl and web service to internet.

Thanks

Andrea

Accepted Solutions (0)

Answers (2)

Answers (2)

Former Member
0 Kudos

Hi andrea,

I'd like to know how you do to remove the user/password prompt ???

I need to use a web service that i create in an application that don(t really like authentication...

Thanks a lot,

Regards

David

Message was edited by: Anceau David

Former Member
0 Kudos

Hi Andrea,

Can you publish the webservice .and give the WSDL

Regards

Rohit

Former Member
Former Member
0 Kudos

Hi Andrea ,

It is prompting for username and password.

Regards

Rohit

Former Member
0 Kudos

excuse me..

now no user/pass is required.

Former Member
0 Kudos

Hi Andrea,

What does the webservice do? What are the inputs for the webservice?

Regards

Rohit

Former Member
0 Kudos

Hi Rohit, the input of ws is a structure like this:

date

installationNr

sid

userID

.Workload

..aDataVol

..aDbTime

..bsteps

..client

..cputime

..dsteps

..QuequeTime

..respTime

..sDataVol

..sDbTime

..steps

..userAccnt

..usteps

It returns nothing...

When I call this ws after I have used all generated classes in model error is:

Array Property [Item] in class [none] must not have NULL elements. This is restricted by schema description.

I invoke this ws with XmlSpy and I see that there is a tag <item> after tag workload, and item contains the next tags. So there's one level that generated classes don't see.

any ideas?

thanks

Andrea