cancel
Showing results forΒ 
Search instead forΒ 
Did you mean:Β 

Views > Crystal Reports not selectable

RafkeMagic
Active Contributor
0 Kudos

Dear,

my customer would like to start using Embedded Analytics (for one specific case right away and if successful, it might be used for other cases as well).

I first read blog posts, customizing info as well as some of the Help pages and basically tried reproducing the following (both well explained by 😞

http://scn.sap.com/docs/DOC-21637

http://scn.sap.com/community/embedded-analytics/blog/2012/06/10/pixel-perfect-financial-statements-i...

However I cannot select Crystal Reports. With regards to the SFLIGHT example I figured it was due to the fact that the BCS3 InfoSet is not BI Enabled in our system, so that's why I started the other example as well. There I simply don't have Crystal Reports available.

I have downloaded Crystal Reports Viewer version 2011 SP08 (that's most likely the version the customer will be using) on my laptop (Win 8.1 64bit).

(We're on ECC 6.0 Enhancement Package 6)

The basic configuration (transaction RSRTS_ACTIVATE_R3IS) has been done (DEV client 200):

And the customizing settings were carried out as well:

I've actually enabled Crystal Reports in the previous SPRO entry as well (as described in http://www.sdn.sap.com/irj/scn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/705da859-5958-2e10-df89-ec2914d4f...).

The reports are run in DEV client 220 (as client 200 does not contain transaction data). To make sure this "error" has nothing to do with the clients, I have transported (and verified) my customizing settings to our QAS environment and ran the reports there as well. Same result.

Does anyone have a clue as to what I am missing (or doing wrong) here?

Kind regards,

Raf

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

TammyPowlas
Active Contributor
0 Kudos

Raf,

Did you download the Crystal Reports run time suite viewer described in note 1353044?

You won't see the Crystal option enabled in the ALV until you do that.

Also see How to set up and use Crystal Reports from your ABAP List Viewer Reports (ALV) inside ECC - minute 1.09

Let's get this part working first and then look at the transient providers next. 

RafkeMagic
Active Contributor
0 Kudos

Hey Tammy,

yup as I mentionned in my post per "I have downloaded Crystal Reports Viewer version 2011 SP08 (that's most likely the version the customer will be using) on my laptop (Win 8.1 64bit)."

The note states however:

  • Supported Operating Systems:
    • WIN 7 32-BIT
    • WIN 7 64-BIT
    • WIN VISTA 32-BIT
    • WIN VISTA 64-BIT
    • WIN XP 2002 PROF. 32-BIT
    • WIN XP 2002 PROF. 64-BIT
    • WINDOWS SERVER 2003/IA32 32BIT
    • WINDOWS SERVER 2003/X64 64BIT
    • WINDOWS SERVER 2008/X32 32BIT
    • WINDOWS SERVER 2008/X64 64BIT

so it might actually mean it does not work in Win 8.1 64 bit

I'll try this at home (on a Win7 64 bit - luckily I haven't upgraded that one yet) next week (too busy this weekend) and see whether I still have the same issue.

Other than that my approach looks ok, right?

Cheers,

Raf

PS cannot view videos here either... so, will check that as well next week (from home)

Message was edited by: Raf Boudewijns

TammyPowlas
Active Contributor
0 Kudos

Yes your approach is solid

Not sure if it works with Windows 8x though.  Key difference for sure.

It works for us here on XP, Windows 7 SP1, Citrix, etc.

Good luck

RafkeMagic
Active Contributor
0 Kudos

Thanks! Seems I won't be able to check it before Tuesday (Monday = meeting day), but I'll get back to this message after trying it on a Win7 64 bit pc.

RafkeMagic
Active Contributor
0 Kudos

ok, so tried the same on a pc with Win7 (64bit) but still no option to select Crystal Reports

TammyPowlas
Active Contributor
0 Kudos

Did you install the Business Suite Viewer for Crystal successfully?

TammyPowlas
Active Contributor
0 Kudos

Raf - if you successfully installed the suite view for Crystal and made the IMG setting, then I recommend submitting a SAP support ticket.  This should work.

RafkeMagic
Active Contributor
0 Kudos

hey Tammy,

I just ran some check programs (according to the Trouble Shooting note 1382730) and it seems we're missing something. The CR Adapter (CrystalReportViewer.dll) is apparently not installed. I guess that's the CR Add-On which is referenced in note 135044. I have asked to have this installed by the basis team (not allowed to do so myself), which I probably "forgot" to do before.

Thanks for your patience with me

Cheers,

Raf

TammyPowlas
Active Contributor
0 Kudos

Good to hear you found this - I haven't had any issues for years now, except when the machine doesn't meet the prerequisites

RafkeMagic
Active Contributor
0 Kudos

Hey Tammy,

so, that CR Add-On also needs to be installed on the client side (just did so) and then it works (we also had to implement an extra OSS note 1805676 as we received a CR101 error message upon trying to display the list in Crystal Viewer).

Thanks again!

Raf

Answers (0)