cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

u00A0 problem in TableView input fields

Former Member
0 Kudos

Hi,

We have a table view with some editable columns and some non-editable columns created using Iterator. When we display the data in table view at run time, it's displaying   in blank cells of editable columns. We applied the OSS note 855892 for this issue, still no change. Anybody having any idea, why we are getting this problem. Thanks in Advance.

Accepted Solutions (0)

Answers (3)

Answers (3)

Former Member
0 Kudos

Hi Sebastian,

Thanks for Help. As I am not using model binding, I just added these to attributes (cellvalue = 'TRUE'

encode = 'TRUE'). Still not able to solve the problem. Can you guess what causing problem.

Former Member
0 Kudos

Hi,

Thanks for reply. Here is the code, what I am using in Iterator class.

method IF_HTMLB_TABLEVIEW_ITERATOR~GET_COLUMN_DEFINITIONS .

FIELD-SYMBOLS: <def> LIKE LINE OF p_column_definitions.

APPEND INITIAL LINE TO p_column_definitions ASSIGNING <def>.

<def>-COLUMNNAME = 'TXZ01'.

APPEND INITIAL LINE TO p_column_definitions ASSIGNING <def>.

<def>-COLUMNNAME = 'EVRTN'.

APPEND INITIAL LINE TO p_column_definitions ASSIGNING <def>.

<def>-COLUMNNAME = 'EKGRP'.

APPEND INITIAL LINE TO p_column_definitions ASSIGNING <def>.

<def>-COLUMNNAME = 'CLASSC'.

APPEND INITIAL LINE TO p_column_definitions ASSIGNING <def>.

<def>-COLUMNNAME = 'DOWNXY'.

<def>-EDIT = 'X'.

APPEND INITIAL LINE TO p_column_definitions ASSIGNING <def>.

<def>-COLUMNNAME = 'TOWNXY.

<def>-EDIT = 'X'.

APPEND INITIAL LINE TO p_column_definitions ASSIGNING <def>.

<def>-COLUMNNAME = 'VTEXT'.

APPEND INITIAL LINE TO p_column_definitions ASSIGNING <def>.

<def>-COLUMNNAME = 'MSAMODE'.

<def>-EDIT = 'X'.

endmethod.

method IF_HTMLB_TABLEVIEW_ITERATOR~RENDER_CELL_START .

CASE p_column_key.

WHEN 'DOWNXY'.

IF p_edit_mode IS NOT INITIAL.

p_replacement_bee = CL_HTMLB_INPUTFIELD=>FACTORY( id = p_cell_id

type = 'STRING').

ENDIF.

WHEN 'TOWNXY'.

IF p_edit_mode IS NOT INITIAL.

p_replacement_bee = CL_HTMLB_INPUTFIELD=>FACTORY( id = p_cell_id

type = 'STRING').

ENDIF.

WHEN 'MSAMODE'.

IF p_edit_mode IS NOT INITIAL.

p_replacement_bee = CL_HTMLB_INPUTFIELD=>FACTORY( id = p_cell_id

type = 'STRING').

ENDIF.

ENDCASE.

endmethod.

Former Member
0 Kudos

Please extend the definition of the inputfields:

p_replacement_bee = CL_HTMLB_INPUTFIELD=>FACTORY(

id = p_cell_id

type = 'STRING'

cellvalue = 'TRUE'

encode = 'TRUE').

If you use modelbinding you should use

value = pcell_binding

for using the value.

Regards

Sebastian

athavanraja
Active Contributor
0 Kudos

just set a breakpoint to see whether your code passed thru the if statement for p_edit_mode

IF p_edit_mode IS NOT INITIAL.

p_replacement_bee = CL_HTMLB_INPUTFIELD=>FACTORY(

id = p_cell_id

type = 'STRING'

cellvalue = 'TRUE'

encode = 'TRUE').

ENDIF.

what i have noticed is that if the p_replacement_bee is not filled with the CL_HTMLB_INPUTFIELD=>factory methods return value, you get &nsp in table cell

Regards

Raja

Former Member
0 Kudos

Hi Raja,

please post the code from iterators GET_COLUMN_DEFINITIONS & RENDER_CELL_START of the editable columns.

Regards