cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

To Be Delivered

Former Member
0 Kudos
670

My messages are coming in with status "To Be Delivered". I check the queue in SMQ2 and I see the messages there. If I go to SXMB_ADM and "active" the queue then the messages leave SMQ2 and get processed. Runtime workbench then says the messages are successful, except they aren't reaching their destination. Does anyone have any idea as to why this may be happening?

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Former Member
0 Kudos

try to unregister and register the queues....

agasthuri_doss
Active Contributor
0 Kudos

Hi,

Status: TO_BE_DELIVERED

Which means that the message was successfully delivered from Integration Server point of view and it states that the messages is initially handed over to the Messaging System.

TO_BE_DELIVERED occurs while the message is put into the Messaging System receive queue.

Solution:

This is done via the Messaging System receive servlet:

http://<Host>:<PORT>/MessagingSystem/receive/<CONNECTION>;

/<PROTOCOL>

Only if this was executed successfully the Messaging System returns HTTP 200 to the Integration Server and the Status TO_BE_DELIVERED moves to DELIVERING

Try logging into Sap GUI with two users: XIAPPLUSER & XIAFUSER

to see if they are blocked

We can check the messages:

AdapterFramework

com.sap.aii.adapterframework.serviceuser.language

com.sap.aii.adapterframework.serviceuser.name = XIAFUSER

com.sap.aii.adapterframework.serviceuser.pwd

ApplicationSystem

com.sap.aii.applicationsystem.serviceuser.language

com.sap.aii.applicationsystem.serviceuser.name = XIAPPLUSER

com.sap.aii.applicationsystem.serviceuser.pwd

in the exchange profile to make sure the right passwords

Regards

Agasthuri Doss

Former Member
0 Kudos

Hi ,

If you can tell as to what kind of scenario you are talking about .

Try transaction sm58 in sap XI ..

Tell me if you see anything there.

Regards,

Deepak

Answers (3)

Answers (3)

Former Member
0 Kudos

A system user didn't have enough permissions. I found an error in SM21 that said RFC_NO_AUTHORITY for the system user, and we added a security role and it worked. Thanks for everyone's input!

Former Member
0 Kudos

Hey

>>except they aren't reaching their destination

please check sxmb_moni and also check the receiver adapter configuration

Thanx

Ahmad

MichalKrawczyk
Active Contributor
0 Kudos

Hi,

>>>>SXMB_ADM and "active" the queue then the messages

you only need to do it once

>>>>Runtime workbench then says the messages are successful, except they aren't reaching their destination.

did you check communication channel monitoring ?

as if you see successful in RWB (on the adapter engine right? and not integration engine)

they should reach the destination

Regards,

michal