cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

The material XXXXXXXXXX does not exist or is not activated

Former Member
0 Kudos

Hi,

While creating the Info package of 2LIS_02_SCL i'm getting this error msg "The material XXXXXXXXXX does not exist or is not activated"

I have Checked MM03 material is not available...

Regards,

devi.

Accepted Solutions (0)

Answers (5)

Answers (5)

Former Member
0 Kudos

Please check if the material is there in ECC first(RSA3).

Former Member
0 Kudos

Hi,

Check if you have some error in source system, go to transaction RSA3 and run the extractor and see if you can extract data.

If you have no issue in RSA3 then replicate this DS in BW and then try creating IP.

Regards,

Durgesh.

Former Member
0 Kudos

HI DEVI

Similar issue was faced By me in development ,quality and production.

This is the issue from MM - SIDE .They creats some material mumbers and will stop there with out activating them.

so contact your MM - core Team and in form them to solve the issue from their side.Either they will delete those material numbers or active them.

In our project they has deleted the material numbers nearly 12 material numbers were there which was not activated as they are not usefull for their purpose.

After issue solved from MM - SIDE you should delete the setup tables and once again refill the same following the process.

WITH THIS PROBLEM WILL BESOLVED.

SATISH.A

former_member188080
Active Contributor
0 Kudos

Hi,

Just check some of the inputs in the below link as well.

Thanks and regards

Kiran

Former Member
0 Kudos

Hi,

Its seems you have changed your data source,Replicate

your data source in the BW side,so that everthing is reflected in Bw side.

Also check for mapping.Then try loading the data .

Also you can try

please check the same material codes in MARC.

also check may be material code might have created with basic data only and u r trying to view the master at plant specific views.

Hope , master is not scheduled.

Refer thread

[;

Thanks,

Former Member
0 Kudos

Hi Devi

Is your data source 2LIS_02_SCL is active in your system.

Replicate your data source once and create your IP again.

Regards,

Venkatesh

Former Member
0 Kudos

have you tried to load your material master data first?