cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Sender Soap scenario HTTP/1.1 404 Not Found error

Former Member
0 Kudos

Hello All,

I created SOAP to IDOC scenario, generated the WSDL file from Sender agreement and while testing the interface using SOAPUI tool iam getting HTTP/1.1 404 Not Found error.

i gave login authorization details in the SOAPUI tool.

Update: when i generated the WSDL file from sender agrement, in the URL the port number was 443.

when i check the port numer in SMICM transaction it show 50000.

Now when i test with port numer 443 iam getting Connction refused error.

Regards,

Chinna

Edited by: chinnasapxi on Mar 4, 2011 6:44 AM

Accepted Solutions (0)

Answers (4)

Answers (4)

Former Member
0 Kudos

Hi,

you need to use the port number 5XX00 - xx instance no...

(also from pi 7.1 onwards both java and abap ports are same...)

HTH

Rajesh

prateek
Active Contributor
0 Kudos

Your SOAP URL seems to be incorrect. What is the URL you are using? Mention the port as well.

Regards,

Prateek

0 Kudos

Hi Chinna,

May I ask you to check the SP level and also the patch level you're in?

Actually you must have the SAME SP level for all the Java components.

If you have that already, check the patch level of the XI components and

update them to the latest version available at SAP Marketplace.

Regards,

Caio Cagnani

Former Member
0 Kudos

Hi,

You can use the URL as http://<host>:<port>/XISOAPAdapter/MessageServlet?channel=:service:channel for generating the wsdl . Provide the host and port details of XI system .

Regards,

Tiny

Former Member
0 Kudos

i created the URl and when i tested the from SOAP UI below is the error detials.

Fri Mar 04 11:32:08 IST 2011:ERROR:com.eviware.soapui.model.iface.Request$SubmitException: com.eviware.soapui.impl.wsdl.submit.RequestTransportRegistry$MissingTransportException: Missing transport for protocol [ http]

com.eviware.soapui.model.iface.Request$SubmitException: com.eviware.soapui.impl.wsdl.submit.RequestTransportRegistry$MissingTransportException: Missing transport for protocol [ http]

at com.eviware.soapui.impl.wsdl.WsdlRequest.submit(WsdlRequest.java:241)

at com.eviware.soapui.impl.wsdl.panels.request.AbstractWsdlRequestDesktopPanel.doSubmit(AbstractWsdlRequestDesktopPanel.java:146)

at com.eviware.soapui.impl.support.panels.AbstractHttpRequestDesktopPanel.onSubmit(AbstractHttpRequestDesktopPanel.java:777)

at com.eviware.soapui.impl.support.panels.AbstractHttpRequestDesktopPanel$SubmitAction.actionPerformed(AbstractHttpRequestDesktopPanel.java:488)

at javax.swing.AbstractButton.fireActionPerformed(Unknown Source)

at javax.swing.AbstractButton$Handler.actionPerformed(Unknown Source)

at javax.swing.DefaultButtonModel.fireActionPerformed(Unknown Source)

at javax.swing.DefaultButtonModel.setPressed(Unknown Source)

at javax.swing.plaf.basic.BasicButtonListener.mouseReleased(Unknown Source)

at java.awt.AWTEventMulticaster.mouseReleased(Unknown Source)

at java.awt.Component.processMouseEvent(Unknown Source)

at javax.swing.JComponent.processMouseEvent(Unknown Source)

at java.awt.Component.processEvent(Unknown Source)

at java.awt.Container.processEvent(Unknown Source)

at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)

at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)

at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)

at java.awt.LightweightDispatcher.retargetMouseEvent(Unknown Source)

at java.awt.LightweightDispatcher.processMouseEvent(Unknown Source)

at java.awt.LightweightDispatcher.dispatchEvent(Unknown Source)

at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)

at java.awt.Window.dispatchEventImpl(Unknown Source)

at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)

at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)

at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)

at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)

at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)

at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)

at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)

at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)

0 Kudos

Hi chinna,

404 is http error and there is a wonderful blog on HTTP errors.

plz go through this it would certainly solve your problem.

/people/krishna.moorthyp/blog/2006/07/23/http-errors-in-xi

Thanks,

siva.

NikiScaglione
Advisor
Advisor
0 Kudos

Hello,

I guess the issue is due to a wrong endpoint. Try to have a look at this SAP Note

https://service.sap.com/sap/support/notes/1297830

Kind Regards,

Niki