cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SAP Netweaver installation issue - Primary Application Server

HemantVaswani
Explorer
0 Kudos

I need to setup a fresh SAP S4 HANNA 2022 distributed system which comprises 3 servers HANA DB, ASCS and PAS.

Of three above,

the S4 HANA DB is up and running. Instance 02

ASCS is installed on instance 00. ABAP message port 3600 and internal port 3900

While installing the PAS server, I select the instance 01, message port 3601 and internal port 3901. However the PAS server installation is not getting completed. It is held up at 70%

I am using swpm tool for above installations

The pas server installation is stuck up at step where it is not able to test the start and stop the 01 instance.

My findings are

From PAS to ASCS , port 3600 is working ok

3601 and 3901 are saying connection refused

For above reasons, the disp+work service in sapcontrol command output shows YELLOW continuously

I have been trying to resolve the port issue for past several days with none useful result

Attached installation logs of SWPM for referencesapinst-dev-log.txtsapinst-log.txt

Sandra_Rossi
Active Contributor
0 Kudos

Could you post the logs please?

HemantVaswani
Explorer
0 Kudos

Hi , Kindly refer the screenshot of log of dev_w12 and dev_disp, i wish if it helps

View Entire Topic
S_Sriram
Active Contributor
0 Kudos

Hi Hemant,

1. Could you share the dev_ms

2. In PAS logon to SIDADM and then type r3trans -d share the screenshot and attach the r3trans.log.

Regards

SS

HemantVaswani
Explorer
0 Kudos

Hi Sriram,

dev-ms.txt

- for security reasons, i have replaced the SID with the SID itself

S_Sriram
Active Contributor
0 Kudos

Hi Hemant,

Thanks for your information, Check this SAP note 2597444 and follow the parameters as mentioned in the SAP note

Regards

SS

HemantVaswani
Explorer

Hi Sriram,

As per the SAP Note 2597444 , I have updated the value in DEFAULT.PFL as : system/secure_communication = OFF, re-started the HDB, ASCS and PAS, still the output of sapcontrol -nr nn -function start in the PASI is as :

name, description, dispstatus, textstatus, starttime, elapsedtime, pid

disp+work, Dispatcher, YELLOW, Server not attached to message server, 2024 01 10 15:14:26, 0:16:58, 3193

igswd_mt, IGS Watchdog, GREEN, Running, 2024 01 10 15:14:26, 0:16:58, 3194

gwrd, Gateway, GREEN, Running, 2024 01 10 15:14:34, 0:16:50, 3220

icman, ICM, GREEN, Running, 2024 01 10 15:14:34, 0:16:50, 3221

I will try to resume the SWPM install with above and post update shortly.

Thanks. Hemant

HemantVaswani
Explorer
0 Kudos

unfortunately, I am still facing the same error as of now

will freshly installing the ASCS on instance 01 and PAS on instance 03, as HDB is on 02 , do you think this is goin to help to address the above faced issues, kindly suggest