cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SAP Launchpad not Working (Tcode - /UI2/FLP) after Rapid Fiori activation for S42020.

former_member724161
Discoverer
0 Kudos
5,090

Hello All,

This is regarding the SAP Fiori Launchpad which is not working in our Development systems. Although we have performed Rapid Fiori Activation steps similar to what we did in our Sandbox, test and Production and there the launchpad is opening up.

However, in our new Development system we repeated the same steps but the SAP Fiori Launchpad Url is not working and giving Connection timeout or Resource not found error.

Steps Performed :- All the Rapid fiori activation steps done in the below sequence.

1. SAP_GW_FIORI_ERP_ONE_CLNT_SETUP Was run successfully.

2. SAP_FIORI_LAUNCHPAD_INIT_SETUP Was run successfully.

3. SAP_FIORI_FOUNDATION_S4 Was run successfully.

4. SAP_FIORI_CONTENT_ACTIVATION Was run successfully.

All the http and https links are working except the below:-

https://<default_host>:<port1>/sap/bc/ui5_ui5/ui2/ushell/shells/abap/FioriLaunchpad.html

https://<default_host>:<port1>/sap/bc/ui2/flp

https://<default_host>:<port1>/sap/bc/ui2/flp#Shell-home


http://<default_host>:<port2>/sap/bc/ui2/flp

http://<default_host>:<port2>/sap/bc/ui2/flp#Shell-home


Please find attached screenshots:-

Kindly Note, we have already made sure that SICF and OData required are activated:-

SICF:-

/default_host/sap/bc/ui2/start_up
/default_host/sap/bc/ui5_ui5/ui2/ushell
/default_host/sap/bc/ui5_ui5/sap/arsrvc_upb_admn
/default_host/sap/bc/ui5_ui5/sap/ar_srvc_news
/default_host/sap/bc/ui5_ui5/sap/ar_srvc_launch
/default_host/sap/public/bc/ui5_ui5/
/default_host/sap/public/bc/ui2/
/default_host/sap/bc/ui2/nwbc/

Also FLP is activated in SICF

OData:-

/UI2/PAGE_BUILDER_CONF
/UI2/PAGE_BUILDER_CUST
/UI2/PAGE_BUILDER_PERS
/UI2/TRANSPORT
/UI2/INTEROP .

Apart from these all the required authorization and roles are assigned. RFC and System alias are maintained correctly too.

Please help, it seems somehow we are unable to recollect what went wrong.

Regards,

Mradul S


amontella96
Active Contributor
0 Kudos

hi mradul22

first of all I bet you wish to mask the FQN hostname from second pix 🙂

second but not least can you paste the config of smicm , goto , services of one system where flp is working and where its not

lastly from transaction SICF, test flp and screenshot it here

cheers!A

Accepted Solutions (0)

Answers (2)

Answers (2)

0 Kudos

Hi Experts,

I am also facing same issue, but in quality url is navigating fine and not in prd.

Compared all services and smicm but no luck. any suggestions please.

former_member724161
Discoverer
0 Kudos

Hello Amo,

Thanks for your response.

Please find the SMICM configuration and that is active.

Also I tested SICF->FLP but it is still not working.

Regards,

Mradul S