cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

no alerts after restart of the system ?!

Former Member
0 Kudos
99

Hi,,

Any Idea, why alerts stopped working, no email alert or alert inbox alert in RWB after restart of the system. This alert was working perfectly fine before restart; what could probably be wrong?

View Entire Topic
jagdishwar_b
Active Participant
0 Kudos

check if alert rule is active in rwb->Alert Configuration.

for purpose of testing, uncheck "Supress Multiple Alerts".

Former Member
0 Kudos

yes alert rule is active and i unchecked " Supress Multiple Alerts " but no luck.

is there anything called expiration time on the Alert Cat.

i see related thread here http://scn.sap.com/thread/1548137


nageshwar_reddy
Contributor
0 Kudos

I believe expiration time is not on the alert category. It is for the alerts generated for an alert category. So, there is no expiry for alert category.

Please create a new alert rule for the category you want to test. Run the report SXMSALERT_ALERT_TEST and check if the alert is generated or not. I think the report SXMSALERT_ALERT_TEST picks up all active alert rules and generates test alerts.

Also, check the configuration on Alert recipients. Do you have fixed recipients ? or role based? Check if you are part of the recipients.

Former Member
0 Kudos

I deleted and created rules many time; but again nothing comes up. i'm using role based alerts; also i tried fixed recipients to test.. nothing works..

i don't know the root cause.. i think i will have to redo everything.. just deleting the old ones..

Former Member
0 Kudos

re-done all stuff, but again nothing works. also restarted the system back; to see if this helps.. nothing could help me.

jagdishwar_b
Active Participant
0 Kudos

how are you triggering the alerts.. is it by sending something a message, that fails in some pipeline step or adapter engine.

in alert rule, what you have mentioned in the "conditions" section and "where did the error occur" section.

the alert rule is assigned to which alert category.

after you trigger failed message, what does the tcode ALRTDISP say for your alert category.

Former Member
0 Kudos

Jagdishwar; the first place my alerts should never work, if there is any configuration problem.. but alerts worked before. what made it to stop working after restart, no clue..

and nothing shows up in tcode ALRTDISP.. what does this means? thanks for your help.