cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

JCo connection

Former Member
0 Kudos

Hi!

Another problem with creating JCo-Connections: When I test the "established" JCo-Connection, the following Exception is thrown:

-


com.sap.mw.jco.JCO$Exception:

(102) RFC_ERROR_COMMUNICATION:

Connect to message server host failed Connect_PM TYPE=B MSHOST=platon GROUP=PUBLIC R3NAME=ET1 MSSERV=sapmsET1 PCS=1

ERROR service 'sapmsET1' unknown

TIME Tue Aug 09 09:48:57 2005

RELEASE 640

COMPONENT NI (network interface)

VERSION 37 RC -3

MODULE ninti.c

LINE 501

DETAIL NiPGetServByName2: service 'sapmsET1' not found SYSTEM CALL getservbyname_r COUNTER 2

-


Before that I checked the SLD-Connection successfully.

Any ideas?

Thanks a lot in advance!

Regards,

Thomas

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Former Member
0 Kudos

Hi Thomas,

You have to make one entry sapmsET1 in services file for port mapping.

Write following line at the end of this file.

sapmsET1 36<instance number>/tcp

Then press enter and save this file.

Now, check again.

regards,

Bhavik

Former Member
0 Kudos

Hi, Bhavik!

Thank you very much for the hint! As I'm not really involved in that kind of basic work, could you perhaps tell where to find the services file for port mapping and what it is called?

Regards,

Thomas

Former Member
0 Kudos

hi,

Go to winnt or windows system32/drivers/etc/services

Former Member
0 Kudos

Worked! Thanks!

Former Member
0 Kudos

Hi Thomas,

You can find this file under following location:

<drive>:\windows\system32\drivers\etc\

Here, you will find "services" file.

This file is required to do mapping of service to port.

Regards,

Bhavik

Former Member
0 Kudos

One little problem left:

I added the entry in SERVICES and another one for sapmsI07. The 1st connection workes fine, but testing the 2nd one says:

-


<i>com.sap.mw.jco.JCO$Exception: (102)

RFC_ERROR_COMMUNICATION:

Connect to message server host failed Connect_PM

TYPE=B

MSHOST=plotin

GROUP=PUBLIC

R3NAME=I07

MSSERV=sapmsI07

PCS=1 LOCATION

CPIC (TCP/IP) on local host with Unicode

ERROR service '?' unknown

TIME Tue Aug 09 12:47:13 2005

RELEASE 640 COMPONENT

NI (network interface)

VERSION 37 RC -3

COUNTER 1 </i>

-


One more little hint would be very appreciated. Thanks!

Regards,

Thomas

Former Member
0 Kudos

Hi Thomas,

Have you restarted server after adding entry for sapmsI07?

Regards,

Bhavik

Former Member
0 Kudos

Hi, Bhavik!

Yes, I now did - although it wasn't necessary the first time, but unfortunatly the result remains the same.

Regards,

Thomas

Answers (1)

Answers (1)

Former Member
0 Kudos

Hi,

The problem could be with the messageserver details while adding the system in SLD.

please check "sapmsET1" exists ot not.Its not finding the msgserver with name "sapmsET1".

Please verify.

Regards, Anilkumar