cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

issues in sldcheck and sldapicust

former_member225699
Participant
0 Kudos

Hi All,

I am unable to launch the nwa or j2ee start page when i give sldcheck in new PI7.3(abap+java) system  .Below are the errors.I have tried with users sldapiuser and slddsuser,piappluser.It is not working fine.I have assigned the necessary role to piappluser,slddsuser and sldapiuser.But still facing issues when i give sldcheck and sldapicust too.

SLDCONNECTION TEST via SLDAPICUST

SLD Connection Test

Communication mode: RFC + HTTP (deprecated)

Properties of RFC destination SAPSLDAPI

  RFC host:        %%RFCSERVER%%

  Program ID:      SAPSLDAPI_PIR

  Gateway host:    **********

  Gateway service: sapgw00

Testing RFC connection to the SLD java client...

RFC ping was successful

SLD destination settings:

  Alias:       SAP_CONFIG

  Host name:   *************

  Port number: 50000

  User:        sldapicust

Testing HTTP connection to the SLD server...

An exception has occurred:

Exception in SLD client: AbapSLDRequestHandler.ping(): CIM_ERR_FAILED: User credentials are invalid or user is denied acces

#############################################################################################################

SLDCHECK::

Exchange Infrastructure: Test LCR Connection

Communication mode: RFC + HTTP (deprecated)

Properties of RFC destination SAPSLDAPI

  RFC host:

%%RFCSERVER%%

  program id:      SAPSLDAPI_PIR

  gateway host:      ******

  gateway service: sapgw00

Testing the RFC connection to the SLD java client...

RFC ping was successful

SLD destination settings:

  Alias:       SAP_CONFIG

  Host name:   *******

  Port number: 50000

  User:        sldapicust

Use transaction SLDAPICUST if you wish to maintain the SLD server access data

Launching the SLD GUI in a separate browser window...

=> Verify in the browser GUI that the SLD is in a healthy running state!

Calling function LCR_LIST_BUSINESS_SYSTEMS

Retrieving data from the SLD server...

Function call returned exception code     4

=> Check whether the SLD is running!

Summary: Connection to SLD does not work

=> Check SLD function and configurations

Regards

basis

View Entire Topic
former_member185239
Active Contributor
0 Kudos

Hi basis,

The below sapnote will resolve the issue

Note 1244841 - SLD API: Error during connection test.

With Regards

Ashutosh Chaturvedi

Former Member
0 Kudos

Hi Ashutosh,

The above note is for SAP BASIS release 710 .The system is having basis release 731( PI 7.3 EHP1).Will the note be applicable for this...?

Regards

Basis

former_member185239
Active Contributor
0 Kudos

Hi Rama,

Can you please check that whether this sap note is present  in your system?

With Regards

Ashutosh

former_member185239
Active Contributor
0 Kudos

Hi Ram,

Follow the instruction of the below sap notes

Note 1678815 - PI Upgrade: SLD Permission Errors

Note 1617234 - Incorrect SLD security role assignments after upgrad

Follow the manual instruction in sap note 1617234 hopefully resolve your issue.

Moreever try this snote as well Note 1677755 - PFUD: Comparison of indirect assignments incomplete

Kindly update on this!

With Regards

Ashutosh Chaturvedi

former_member225699
Participant
0 Kudos

Hi Ashutosh,

Now am able to do the SLDCHECK and am not getting errors.I follwed the above SAP notes and other SAP note 1309239 too to crosscheck if my installation and post activities are fine.They were fine.

The main issue was the service user SLD_CL_<SID> that we give for SLD  API customization was locked at the Java side.I have removed the lock via user management and resetted the password and thereafter am able to get SLDCHECK without errors and warnings.

Now when i give SLDCHECK , it is not openeing properly in the IE and i have added the hostname under /etc/hosts and still when i try giving SLDCHECK , the JAVA BROWSER is not opening via IE. Let me know if anything that has to be done too.?.....

Thanks for guiding me a lot.

Regards

Ram

former_member185239
Active Contributor
0 Kudos

Hi Ram,

Is IE is giving a blank page.

With Regards

Ashutosh Chaturvedi

former_member225699
Participant
0 Kudos

Hi Ashutosh,

IE is not giving blank page.It tells

"

Internet Explorer cannot display the webpage"

Regards

Ram

former_member185239
Active Contributor
0 Kudos

Hi Ram,

You need to maintain the host file entry in your system as well.

On your system where you are opening the sapgui.

goto start of your window system -> click on run--> in run type drivers-->goto etc and open the host file out there and enter the entry out there. It will work

Moreever if you are using the IE 9 then change it to IE7 or IE8

Open the internet explorer-->goto tools--> over there look for developer tool --> over there you will get option to change it.

If not get successfull,

you can do it :

http://<ip_address_of_sld>:<portnumber>/sld

Grant a point if helpful.

With Regards

Ashutosh Chaturvedi

former_member225699
Participant
0 Kudos

Hi Ashutosh,

Maintained the hostname in the server as well as in the desktop too.SLDCHECK is working fine.

Thanks a lot for valuable help .....

Points will be rewarded shortly

Regards

Ram