cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Installing Eclipse Error

Former Member
0 Kudos
140

How to proceed? This is the version "eclipse-jee-mars-2-win32" that i installed.

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

ErvinSzolke
Product and Topic Expert
Product and Topic Expert
0 Kudos

perhaps you have the same proble like Chris here

Former Member
0 Kudos

That is the error log NOW i´m trying

Former Member
0 Kudos

i installed the java sdk 64bits, chrome64bits, and eclipse 64bits.... now dont show the SAP HANA CLOUD PLATAFORM item when i choose "Install new software". How can i do?

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

*.eclipse.org endpoint has nothing to do with HCP. Please use software site https://tools.hana.ondemand.com/mars

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

If you sit behind a proxy, try to configure it in Eclipse first. Window -> Preferences -> General - Network Connections -> Choose Manual and specify the proxy host and port

Former Member
0 Kudos

i´m in my home....only a router adsl...think with no proxy....host eclipse config in Native ... confirm? thanks for your attention

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

To check on Windows. Open Internet Options -> Connections -> LAN Settings -> See if "Use a proxy server for..." option is checked. If yes, click Advanced and see your proxy address.

Former Member
0 Kudos

i download the kepler version 64bits and installed .... the SAP HCP appears but the config give error newly....

Former Member
0 Kudos

See nothing

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

May I ask what localsap is? Is that what you specify as Landscape host when creating a new Server in Eclipse?

Former Member
0 Kudos

ANTON, i´m using this HCP and Java - Setup Eclipse

is only a name i give in the form (could be xyz).... is a problem?

i dont understand why so many problems.... i have a windows 10 last build 14295 in a 64 bits NB

i installed 32 bits eclipse MARS + java 7 + chrome and dont works

i installed 64 bits eclipse MARS + java 8 + chrome and dont works

i installed NOW 64 bits eclipse KEPLER and the SAP HCP plataforms appears BUT HAPPENS another problems.

i never see anything like this .... a lot of time only to install ECLIPSE.

WHAT IS THE BETTER version to try to install??? Can you help me???

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

Let's solve the problems one by one. Currently you are not able to setup a remote connection to HCP system (as far as I understood from the screenshot).

What do you do is the following (correct me if I am wrong): You create a new Server -> SAP -> SAP HANA Cloud Platform -> Landscape host -> you specify "https://localsap"

This is wrong. A landscape for the remote HCP Platform is either a trial (hanatrial.ondemand.com) or productive (hana.ondemand.com).

So, try hanatrial.ondemand.com instead of https://localsap

Former Member
0 Kudos

ok let´s go .... i send to you some images

I stop here....and now?

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

Well, give your app any name, give your account ID p***trial, username and password. Then you will get a screen with a list of the existing web projects in your workspace which you can deploy.

Former Member
0 Kudos

i complete the form and go like

Former Member
0 Kudos

ok...i think is going...now i will try the hello world (always) example to see how works... thanks for your attention

OBS: only the kepler eclipse 64 bits works .... is a problem???

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

Click next and select a project to deploy.

Former Member
0 Kudos

Where? i close the pops....please list the options

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

Like with all other software it is always better to use the latest stable version (which is Mars for Eclipse) but Kepler is not a problem in my opinion.

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

See your "i complete the form and go like" screenshot. There is a Next button.

Former Member
0 Kudos

I cant see.... only the windows of eclipse.... i dont now where to go....laughts

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

You may always re-do the steps, starting from new Server creation.

Former Member
0 Kudos

Ok...i need to leave the pc.... so i will try again late...thank you ...we walked a little...

Former Member
0 Kudos

No problem.... Tomorrow i will do this example

HCP and Java - Hello World!

Former Member
0 Kudos

ANTON, i do the example HelloWorld but when i did Run As Server "localhost" got a ERROR ... see images ... is possible to you give me a solution ...thanks

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

Seems like 2 different issues:

1 screenshot. Java versions specified in your project and in your Eclipse do not match. Go to properties of you project and check the "Java Compiler" section. If compiler level is set to 1.8, downgrade it to 1.7

2 screenshot. You have compilation issues right in the code which have to be fixed before doing deployment.

Former Member
0 Kudos

A great problem with this software... i try eclipse mars 32,64bits and dont works... so i try eclipse kepler with java 8 and dont works too .... i remove all java and eclipse and will restart trying the eclipse mars with java 8.... the last tentative... where can i get some NEW instructions to use eclipse with the windows 10.... i dont undestand why dont works.

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

Hi Ptharso,

I think that was just a bad coincidence. There are no special instructions on how to install Eclipse on Windows 10 available on eclipse.org

I would recommend to keep track on the discussion where I believe the problem with Mars software sites will solved soon. Thanks to

So, the procedure to have the successful installation and development joy would be:

- Install Java JDK 7 (to be on a safe site, since all 3 HCP RTs support 7th version)

- Install Eclipse Mars

- Install SAP HCP plugins for Mars (after content.jar and content.xml issue is fixed)

- Follow Hello world example and develop your first Java web application in Eclipse

- Deploy and run in HCP

Regards,

Anton

Former Member
0 Kudos

ok...i clean ALL....install java 8 sdk 64 bits...now reinstall eclipse 32bits ... i will try mars and luna ... after this i will try eclipse 64 bits with mars and luna...i delete the kepler version.

if problems i report again. see the 32 bits report ...requires java 7...where i can get the java 7 SE?

anton_levin
Advisor
Advisor
0 Kudos

Google Search -> "jdk 7 download"

Former Member
0 Kudos

Good News... i install the java 7 64bits and eclipse 64 bits and LUNA link....and appears ok... soon i´m going to do the helloworld example ...

Former Member
0 Kudos

ok... All is working NOW....the Hello world runs on Java WEB e HCP... Thanks for your great help.... a hug

Answers (1)

Answers (1)

ErvinSzolke
Product and Topic Expert
Product and Topic Expert
0 Kudos

Hi ptharso

in eclipse menu go to Window -- show view -- other... --> look for "Error log" or "Problems" view in order to see details when you run into the problem

I hope this helps

Ervin