cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Installation error of NW04s

Former Member
0 Kudos
56

Hello Everybody,

I was trying to install NW04s SP07 on my laptop, but it gave me following error:

SAPinst is getting started.

Please be patient ...

starting gui server process:

sapinstport: 21200

guiport : 21212

guistart : true

command : "C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_06/bin\javaw.exe" -cp "C:/DOCUME1/B#@v!K/LOCALS1/Temp/sapinst_exe.1428.1160337630\jar\instgui.jar;C:/DOCUME1/B#@v!K/LOCALS1/Temp/sapinst_exe.1428.1160337630\jar\inqmyxml.jar" -Xmx256M -Dsun.java2d.noddraw=true SDTServer config=jar:sdtserver.xml guiport=21212 sapinsthost=localhost sapinstport=21200 guistart=true

load resource pool C:\Bhavik\Softwares\SAP\NW04s\NW2004sSP7_Preview\SAP_NetWeaver_2004s_SR_1_Installation_Master_DVD__ID__NW05SR1_IM1\IM_WINDOWS_I386\resourcepool.xml

guiengine: no GUI connected; waiting for a connection on host Bhavik, port 21200 to continue with the installation

I have checked the host-IP mapping in the hosts file.

System is not in the domain. Its in workgroup.

I have logged in with Administrators rights.

What should be the problem here?

Regards,

Bhavik

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

RichHeilman
Developer Advocate
Developer Advocate
0 Kudos

Have you set the environment variable for SAPINST_JRE_HOME?

Right click My computer, properties, advanced tab, environment variable, under system variables, click new, add the variable SAPINST_JRE_HOME, in my case, it is set to C:\j2sdk1.4.2_09\jre

Check where the j2sdk is installed to on your machine.

REgards,

Rich Heilman

Former Member
0 Kudos

Hi Rich,

I have set the Environment veriable, but still it is giving me the same error.

What could be the reason?

Thanks,

Bhavik

Former Member
0 Kudos

What are these ports mean?

starting gui server process:

sapinstport: 21200

guiport : 21212

guistart : true

I am able to see only one port - 21200 (sapinstport) actice when I am trying to start my installation.

What is the use of guiport (21212)?

Regards,

Bhavik

Former Member
0 Kudos

I have checked sdtstart.err file and found following entries.

10/Oct/2006 19:14:47 error in:

Class : com.sap.sdt.server.core.SDTServer

Name : main

Static : true

class [Ljava.lang.String; - [Ljava.lang.String;@16b13c7

java.lang.RuntimeException: invocation target exception: null

at com.sap.sdt.util.misc.MethodCall.invoke(MethodCall.java:110)

at com.sap.sdt.util.misc.BootStrapper.start(BootStrapper.java:106)

at SDTServer.main(SDTServer.java:49)

It might help to analize the problem.

Regards,

Bhavik

Former Member
0 Kudos

Is their any Special character in ur user name or host name,sometimes it creates some problems.

Regards

Subhash

Benny
Product and Topic Expert
Product and Topic Expert
0 Kudos

Two things:

First, your directory name is exorbitantly long. I know that we had somtimes trouble with very long dir names, try on that.

Second, are you trying to install from scratch? SP's are updates and therefore need to find an already installed package...

Regards,

Benny

Answers (1)

Answers (1)

athavanraja
Active Contributor
0 Kudos

which version of JAVASDK you are using.

you should be using jdk.1.4.02_9

Former Member
0 Kudos

Hi Raja,

I have downloaded jdk 1.4.2_09.

But still the installation is not starting.

When I clicked on sapinst.exe nothing happened.

I opened sapinst output window, and the I found above error.

SAPIsnt GUI is not starting.

I am providing some more details if it helps to troubleshoot.

I am installing WAS server on my laptop. My laptop is connected to the wireless router via wireless connection.

Initially I tried installing WAS server with wireless connection on. But it got failed.

Then, I closed my wireless connection and configured Microsoft loopback adapter and specified static IP address.

But still it is not working.

What should be the reason for this?

Regards,

Bhavik

Former Member
0 Kudos

Hi Bhavik,

Which OS u are using make sure there is no firewall or Antivirus like Norton.

Regards

Subhash

Former Member
0 Kudos

Hi Subhash,

My OS is Microsoft Media center 2005.

I have disabled firewall and Antivirus system already.

Still I m not able to start my installation.

Regards,

Bhavik