cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Information broadcasting in 2004s for pdf and HTML format throws error

Former Member
0 Kudos

hi experts,

I am broadcasting via e-mail, when i use output format as MHTML or XML it works fine, when i change the output format to pdf or html (as zip file) i get the following errors

<b>For PDF</b>

--><b><i>Settings ZTEST1 were started from the BEx Broadcaster </i></b>

--><b><i>Processing for user BSHKSC, language EN </i></b>

--><b><i>Processing setting ZTEST1</i></b>

Error: com.sap.ip.bi.base.exception.BIBaseRuntimeException

Error occurred during processing of framework class

CL_RSRD_PRODUCER_PRECALC, type PROD

<i><b>FOR HTML</b></i>

--><i><b>Settings ZTEST1 were started from the BEx Broadcaster</b></i>

--><i><b>Processing for user BSHKSC, language EN </b></i>

--><i><b>Processing setting ZTEST1</b></i>

Web template 0BROADCAST_INDEX_PAGE could not be intstantiated

Error occurred during processing of framework class

CL_RSRD_PRODUCER_PRECALC, type PROD

Anyhelp will be really appreciated

Accepted Solutions (0)

Answers (5)

Answers (5)

Former Member
0 Kudos

Hi

Any one resolved the issue with PDF format publishing?

I too have the same error

Is this because of the template 0QUERY_TEMPLATE_BROADCAST_PDF?

Where doed it expect configuration?

Thanks

Cyriac George

Former Member
0 Kudos

The root cause of our issue was actually the content of the ticket, and evaluate ticket fields in the visual administrator.

Open VA, go to security provider then ticket and evaluate_assertion_ticket.

Make sure the values in the fields match the PSE in strustsso2.

oh, and don't apply SPS12 b/c it just ruins all your hard work

Former Member
0 Kudos

We are having the same issues. I had a Security consultant log in with SAP_ALL, and still received the error. Has anyone found a solution yet?

Vicki I. Wayne

BW Team Lead

OnePurdue

Purdue University

1801 Kalberer Road

West Lafayette, IN 47906

(765) 494-2400

Fax: (765) 464-2233

Campus Mail: ROSS

waynev@purdue.edu

Former Member
0 Kudos

What does SAP has to say on this

did you raise customer message with SAP??

Hope it Helps

Chetan

@CP..

Former Member
0 Kudos

They never got back with a reasonable solution. They claimed it was the communication between our BW box and the Portal - but we have the same setup in our DEV instance, and that works fine - only QA doesn't work.

Vicki I. Wayne

BW Team Lead

OnePurdue

Purdue University

1801 Kalberer Road

West Lafayette, IN 47906

(765) 494-2400

Fax: (765) 464-2233

Campus Mail: ROSS

waynev@purdue.edu

Former Member
0 Kudos

Hi All,

Our basis team was asked by sap to check oss note 937697, which solved our problem

Former Member
0 Kudos

That's a very broad note that doesn't explain much. Essentially, it's a tool that provides a .zip formatted output to send to SAP.

I'd love to know how it really got fixed. Can you post any updates, b/c we are having the exact same issue.

HTML, and PDF fail. Links, and .xls work.

Former Member
0 Kudos

Hi Kenneth,

The note is a diagnostic tool(As explained to me by basis), My basis team ran it and corrected a few inconsistencies which solved our problem. I am not sure as how to the note was deployed.

Former Member
0 Kudos

Hi shiva,

Did you find a solution already? We have the same problem overhere.

However is we try broadcasting with a user that has SAP_ALL SAP_NEW authorization it is working fine. So it might be an authorization issue.

Do you use a SAP_ALL user?

Guus

Former Member
0 Kudos

Hi Guus,

We are not using the new authorizations we are still on 3.5 authorization and we tried for an user with SAP_ALL, SAP_NEW authorization , so i am not sure if this is an authorization problem.

We have a new issue on hand, initially i was able to broadcast thru xml,mhtml, xml formats, yesterday our portal was down, when the portal was brought up, i found that even the ones that were working were now throwing an error.

I spoke with the basis person, and he told me user mappings were lost, but even after restoring the user mapping were restored we still have the problem.

If this error is caused by lack of new authorization, atleast we know what we are dealing with, but for now iam not sure if this error is due to authorization or some settings on the web server side.

Message was edited by:

shiva k

Former Member
0 Kudos

Hi Shiva,

With regards to your HTML problem, you need to install the business content BEX web template, i.e 0BROADCAST_INDEX_PAGE.

Give that a go, still hunting around for your PDF problem. Will search my notes.

Cheers,

Pom

Former Member
0 Kudos

I am not sure it this helps as its for SP-08 and am sure you are higher than that..

However;fyip

Note 941329 - Broadcasting: Export to PDF/print - page formatting

Note 941739 - Export to PDF/printing: Repeating column headers

Hope it Helps

Chetan

@CP..

Former Member
0 Kudos

Hi chetan,

we are on sp 9 , i did see those notes but they dont address my issue, anways i am having basis to have look at our web server settings, thanks for your input

Message was edited by:

shiva k

Former Member
0 Kudos

Welcome

Let is know the latest findings

Chetan

@CP..

Former Member
0 Kudos

Shiva,

Try this oss note, 990321 & 970221.

Both work a treat.

Cheers,

Pom

Former Member
0 Kudos

Hi Das,

I have gone through those notes 970321 is a SCM component correction note and 970221 is for buttons missing in templates and some error for printing ,should i intsall these notes ? Would any settings on the web server solve the problem?