cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Extractors enhancement

Former Member
0 Kudos
45

Hi to everyone,

i got some troubles when a tried to enhance the structure of the DataSource LIS_12_VCSCL. I cannot use the transaction LBWE cause the field I want in the DataSource structure is not one of those available in LBWE.

If I try to insert the field in an append of the structure MC12VC0SCL and fill the field through an user exit, the DataSource doesn't work, and the field is not filled.

I suppose that if I try to force some field in the structure MC12VC0SCL, the DataSource is not so happy.

Does anyone know is there exists some procedure to enhance a DataSource without passing through LBWE?

Tenx so machhhhhh

Accepted Solutions (0)

Answers (2)

Answers (2)

Former Member
0 Kudos

Hi Stefano,

Ensure that the 'Hide Field' check box is blank for the field that was appended to the structure.

Joe

Former Member
0 Kudos

Stefano,

are you sure that your exit (activated in your project in CMOD) has been processing?

Try to debug your datasource in RSA3 (put a breakpoint in PROCESS_DATA_PACKAGE form in 'Calls' tab...

Hope it helps!

Bye,

Roberto

...please don't forget to reward the answers...it's THE way to say thanks here..

Former Member
0 Kudos

Hey Joe,

the 'Hide field' check box is blank. I do I see the zz field in the RSA3 transaction, but it is blank.

And I just checked that the user exit i wrote in the cmod transaction works well.

Bye

matteo

Former Member
0 Kudos

If you checked in RSA3 that your exit works well and in the end of it your field is filled...where is the problem ?!

If in e_t_data you see all the records as correct...no change is done by the system after data package processing!

Former Member
0 Kudos

Ciao Roberto,

that's incredibile: when I UPLOAD the datasource works well!!! Could it be a bug of the RSA3 transaction? Could it be the RSA3 transaction doesn't display the ZZ fields in append? I'll find some sap notes...

Thanx very mauch for the support

Matteo

Former Member
0 Kudos

Hi,

Usally we assign all the reocrds from c_t_data[] to an internal table at the starting of user exit. And then we do manipulation on internal table. If you are following same, make sure that your re assigning all the reocrds from internal table to c_t_data[].

And also make sure that the project is in active form.

With rgds,

Anil Kumar Sharma .P

Former Member
0 Kudos

Ciao Stefano and welcome on board!

Let us know what is your problem, error message and so on...in order to better understand why your datasource doesn't work!

After insert this ZZ* field into an append structure on to your extract structure, do you manage the parameters in RSA6 transaction ?

Bye,

Roberto

anyway, take a look to

/people/sap.user72/blog/2005/02/14/logistic-cockpit--when-you-need-more--first-option-enhance-it

Former Member
0 Kudos

Ciao Roberto!

after insert the zz* field in the rsa6 transaction, i save and active the structure and every check on the structure is ok.

When I try to test the DataSource in the RSA3 transaction, the field is left empty.

Thanx 1000 for the link, i try to take a look!

Bye

Matteo

Former Member
0 Kudos

Hi,

For which are columns are being selected for this newly added field in RSA5/RSA6.

With rgds,

Anil Kumar Sharma .P