cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Error when activating ODS

Former Member
0 Kudos

Hi,

I am getting an error - Error during confirmation of process 000001

Message no. RSODSO_TOOLS087 when activating a ODS in the process chain.

The error also says - Activation of M records from DataStore object ZDISTSEC terminated

Message no. RSM1102

Can anyone help....

Thanks in advance,

Accepted Solutions (0)

Answers (3)

Answers (3)

Former Member
0 Kudos

Hi,

Please run SE11 for the ODS table name. Then goto the database utility and choose adjust.

This fixed this problem for me.

Regards

Marcel

Former Member
0 Kudos

Great Marcel,

your post have worked also for me!

Thanks a lot,

Domenico!

PS. I'm displeased because I can't give you rewards point!

Former Member
0 Kudos

Hello

This is happening to me too, but I´m in BW 7 and support package is SAPKW70011.

How could I solve the problem?

Thanks,

Carmen

Former Member
0 Kudos

Hi Carmen,

If you are on a oracle database. Refer to oss notes 634458, 84348.

0 Kudos

Hello

I've the same problem, but I´m in BW 7, support package is 09 on SQL database.

How could I solve the problem?

Thanks,

Romina

Former Member
0 Kudos

Hi Romina,

please check OSS note 1012607. Maybe this solves your problem.

Barbara

0 Kudos

Hi barbara,

thank you for your help.

I've already applied the note 1012607 but the problem still exist.

The manual changes descripted in this note refer to ODS write-optimized and I don't have it.

Romina

Former Member
0 Kudos

Hi Romina,

have you run the report that comes with this note?

No. 4) in the above mentioned note refers to not-write-optimized ODSs, but only if the database-system is ORACLE. It says if you have to do repartitioning in MSSQL, you'd have to post an OSS request.

I'm actually having the same poblem, but with Oracle as the DB-system. I'm still experimenting with this note.

~ Barbara

0 Kudos

Hi Barbara,

I've run the report but the result is green, therefore I don't have any errors that help me to understand to solve this problem.

I think to post an OSS request.

Thank you very much.

Romina

Former Member
0 Kudos

Can you provide some more details on the error message? What version of BW are you running and what support pack level? I couldn't find an exact hit in OSS for that but there are some notes regarding ODS activation failing with no error message.

Former Member
0 Kudos

I am using BW 7.0 and the support pack is 7.0

Former Member
0 Kudos

There a number of OSS notes regarding ODS activation that seem to pertain to BI 7.0. Several of them SAP suggests are fixed with "BI in Netweaver 2004s SP 8" in the notes.

Check OSS notes 937363, 926562, 978772 - one of these might help?