cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Error during Knowledge Management startup

Former Member
0 Kudos

Hello,

when I try to access KM Content I get the error "Error during Knowledge Management startup". I'm runing EP 6.0 SPS15 in a VM Ware on Windows 2003.

When I first install everthing and try it under SPS9 everything is working fine. But after installation of SPS15 I get this error. I tried serveral new installation and everytime the same result. With SPS9 it is working, after the installing SPS15 (I also tried SPS14) it is not working.

I can only find one entry in the application log:

#1.5#000C295DF53D0045000002580000131400040A786DC189FB#1137412260562#/Applications/KMC/RF#sap.com/irj#com.sapportals.wcm.repository.runtime.CmSystem#Guest#191####f6819230868511daa404000c295df53d#SAPEngine_Application_Thread[impl:3]_19##0#0#Info#1#com.sapportals.wcm.repository.runtime.CmSystem#Plain###CM system is starting ...

java.lang.Exception

at com.sapportals.wcm.repository.runtime.CmSystem.startUp(CmSystem.java:191)

at com.sapportals.wcm.repository.runtime.CmSystem.getInstance(CmSystem.java:162)

at com.sapportals.wcm.repository.runtime.CmAdapter.getResourceImpl(CmAdapter.java:867)

at com.sapportals.wcm.repository.runtime.CmAdapter.getResource(CmAdapter.java:167)

at com.sapportals.wcm.portal.service.KMServiceImpl.afterInit(KMServiceImpl.java:208)

at com.sapportals.portal.prt.core.broker.PortalServiceItem.__initServiceInstanceStep2(PortalServiceItem.java:867)

at com.sapportals.portal.prt.core.broker.PortalServiceItem.startServices(PortalServiceItem.java:1081)

at com.sapportals.portal.prt.core.broker.PortalAppBroker.startLoadOnStartupServices(PortalAppBroker.java:1563)

at com.sapportals.portal.prt.core.broker.PortalAppBroker.start(PortalAppBroker.java:1518)

at com.sapportals.portal.prt.core.broker.PortalAppBroker.startNonCoreApplications(PortalAppBroker.java:1469)

at com.sapportals.portal.prt.runtime.Portal.init(Portal.java:406)

at com.sapportals.portal.prt.core.PortalCoreInitializer.coreInit(PortalCoreInitializer.java:54)

at com.sapportals.portal.prt.dispatcher.PortalInitializer.<init>(PortalInitializer.java:129)

at com.sapportals.portal.prt.dispatcher.Dispatcher$doSetupPortalInitializer.run(Dispatcher.java:161)

at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)

at com.sapportals.portal.prt.dispatcher.Dispatcher.initDispatcher(Dispatcher.java:359)

at com.sapportals.portal.prt.dispatcher.Dispatcher.access$000(Dispatcher.java:42)

at com.sapportals.portal.prt.dispatcher.Dispatcher$InitRunner.run(Dispatcher.java:114)

at com.sapportals.portal.prt.dispatcher.Dispatcher.init(Dispatcher.java:392)

at com.sap.engine.services.servlets_jsp.server.runtime.context.WebComponents.addServlet(WebComponents.java:138)

at com.sap.engine.services.servlets_jsp.server.container.ApplicationThreadInitializer.loadServlets(ApplicationThreadInitializer.java:376)

at com.sap.engine.services.servlets_jsp.server.container.ApplicationThreadInitializer.run(ApplicationThreadInitializer.java:110)

at com.sap.engine.core.thread.impl3.ActionObject.run(ActionObject.java:37)

at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)

at com.sap.engine.core.thread.impl3.SingleThread.execute(SingleThread.java:100)

at com.sap.engine.core.thread.impl3.SingleThread.run(SingleThread.java:170)

Does anybody has an solution?

Best regards

Olaf

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Former Member
0 Kudos

Hi Olaf,

did you experience any problems on the upgrade process? Have you checked the logs especially when upgrading KMC?

You did upgrade in the right order, don't you?

Please check this thread:

Hope this helps,

Robert

Former Member
0 Kudos

Hi Robert,

I have installed nearly 10 portals on 6.40 in the last few mounth. I upgraded in the right order and the upgrade was installed without any errors, but I will the logs again.

Thanks

Olaf

Former Member
0 Kudos

Here is my solution:

- Deploy all KM Files from SPS9 with SDM and set the option overwrite any version

- Restart the portal, ignore KM errors

- Deploy all KM Files SPS15 with SDM and set the option overwrite any version

- Restart the portal agian

Everthing is now working!

Answers (1)

Answers (1)

LarsE
Employee
Employee
0 Kudos

Hi Olaf,

sounds like better opening an OSS for that!

The root cause is missing in the callstack. So it is hard to say what it could be.

Regards

Lars