cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Email not getting triggered for Login problem

Former Member
0 Kudos
137

Dear All

I am using EP 7 SPS 13 2004s.

We use both LDAP and UME for user management.

I want to configure Login Problem functionality for the user.

For this I did the following steps:

1. In Configtool I set the parameter ume.logon.logon_help to true.

2. In Configtool, parameter ume.notification.pswd_reset_performed is already true.

I restarted the server after it.

After restart, I can see the link Login Problem? Get Support.

On click to Get Support, I am redirected to the page for filling in my user Id and email.

After submitting the details, I get a message that an email has been sent but I am not receiving any email from the system for password reset.

I have already read the following links on help.sap.com

[http://help.sap.com/erp2005_ehp_03/helpdata/EN/45/82278050f3487fe10000000a114a6b/frameset.htm]

[http://help.sap.com/saphelp_nw04s/helpdata/en/44/bf8f2069665991e10000000a422035/content.htm]

Kindly help me with this.

Am I missing some steps? What else needs to be done?

Regards

Vineet Vikram

Edited by: vineet vikram on Jun 16, 2008 4:05 PM

I forgot to mention that If I manually reset the password in User Admin, then users are getting emails. For other admin taks such as deletion or creation of users also triggers the email response.

Only incase of Login Problem, users are not getting emails.

Accepted Solutions (0)

Answers (1)

Answers (1)

0 Kudos

Hi,

The email is only sent to Admin when the when a user does not fill out the password reset request form correctly.

Check the explaination of User Requests Password Reset in the below link:

http://help.sap.com/saphelp_nw04s/helpdata/en/44/bf8f2069665991e10000000a422035/content.htm

So when user fills Password Reset form correctly, he should receive a new password from the system.

Check this, may be this helps:

Regards,

Praveen Gudapati

Former Member
0 Kudos

Dear Praveen

Thanks for your response.

Reset password works fine in case of UME users but not in case of LDAP users.

Could you please help me in finding the parameters that needs to be set so to make reset password functionality work for LDAP users as well.

Thanks and Regards

Vineet Vikram

Former Member
0 Kudos

Hi

Anyone who can help me in resolving the issue?

Regards

Vineet Vikram