cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ECC 6.0 installation

Former Member
0 Kudos

Hi All,

We installed ECC 6.0 by selecting R/3 and Portal both in single system.

I have created loop back adapter with the following ip address: '192.168.10.1'

I have given Computer name: 'host1'

While installinf i have given SAP SID Name: 'host1'

SLD Host Name: 'host2' and portnumber 50100.

Now i am able to login to r/3 but when i type portal url it's not coming.

i am typing "http://host2:50100/irj/portal

In windows system32/drivers/etc/hosts file i didn't understand what i have to enter

When i enter into visual admin with J2EE_ADMIN it is pointing to r/3 system.

i checked the SLD Provider in visualo admin it is showing status is failed. when i click on test connection. it is showing host2:50100 unable establish connection check the server or dispatcher is down.

i checked in SAP console it is showing everything is running and showing in green color.

Now what is the solution to resolve this problem.

Thanks and Regards,

Phanikumar.

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Former Member
0 Kudos

Hello,

You say "We installed ECC 6.0 by selecting R/3 and Portal both in single system."

your host name for portal is host1

please try

http://host1:50100/irj/portal

regards

Former Member
0 Kudos

Hi Arzu Kosdemir,

Thanks for your response. I checked with that URL but i am not getting the portal page i have written in hosts file like this

192.168.10.1 host1

still it is showing page can not be displayed in IE.

do i have to any setting for IE ?

Thanks and Regards,

Phanikumar.

JPReyes
Active Contributor
0 Kudos

Try using the Full qualified domain name.

Regards

Juan

Former Member
0 Kudos

Hi Juan Reyes,

How to try the fully qualified domain ?

Thanks and Regards,

Phanikumar

Former Member
0 Kudos

Hi,

Set the fully qualified domain name in this parameter and the restart the system. "icm/host_name_full"

Regards,

Vamshi.

Former Member
0 Kudos

Hi

please clarify few things

1. on host2 did you installed EP?

2. if yes what is the instance number?

3. if you have installed ECC6 and EP on same box and on same instance what is instance number or system number of ECC6?

4. why did you give sld host as host2?

Samrat

Former Member
0 Kudos

Hi Vamshi,

Where i have to find the following perameter "icm/host_name_full".

Thanks and Regards,

Phanikumar.

Former Member
0 Kudos

Hi,

In default profile profile , if you dont have in it u can create it and activate then restart.

Regards,

Vamshi.

Former Member
0 Kudos

Hi Samrat,

Thanks for Response.

clarify few things

1. on host2 did you installed EP?

While installing ECC 6 it will ask us to specify SLD host name at that time i entered 'host2'

2. if yes what is the instance number?

There is two instance numbers 01, 04

I opened SAP Management console

host1 1( instance number 01)

Process list is running with green color

msg_server.exe

enserver.exe

host1 4(instance number 04)

J2EE process table running with green color

SDM

Dispatcher

Server0

ABAP WP Table running

0-12 processors or running in wait mode

3. if you have installed ECC6 and EP on same box and on same instance what is instance number or system number of ECC6?

i mean installing on same means on single operaring system on single machine.

i mean while installing ECC 6 you can select Enterprise portal also.

4. why did you give sld host as host2?

I though we have to give unique host number that's why i have given 'host2'

Thanks and Regards,

Phanikumar.

Former Member
0 Kudos

Hi,

SLD object name is server on which objects beeing generated since you have only one server you should have given "host1" it self

to open Ep

try this link on the same server

http://host1:50400/irj

since during installation you gave SLD host as host2

you cannot acess sld server service

Samrat

Former Member
0 Kudos

Hi Vamshi,

You are talking about the Default Profile in R/3System with tcode RZ10.

Is it correct?

Thanks and Regards,

Phanikumar.

Former Member
0 Kudos

Hi Samrat,

Thank you Very much for giving valuable answer. Now i am able to login into portal.

I have given you the 10 points.

You have specified a URL that is correct.

Now my problem is with SLD is it there any way to solve the SLD problem.

It is showing still status is failed.

What i did the mistake in the installation.

Tell me some solution for that.

Thanks and Regards,

Phanikumar.

Edited by: PHANI KUMAR N on Jul 14, 2008 4:44 PM

Answers (1)

Answers (1)

Former Member
0 Kudos

Hi,

try this

i am not sure of this since i never done before

goto http://host2:50400/nwa

use userid : j2ee_admin

deploy and changes- > check for SLD for java(i am not sure of your sp level discription changes)

executes here give object server name as host1

Samrat