cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

dispatcher running but message server unreacable in solman

former_member274353
Participant
0 Kudos
54

Hi ,

we are using solman 7.1 with SP12 when i trying to start the sap error showing dispatcher runninng but messege server unreachable

i have attached some log file and also ete/hosts and services file

Accepted Solutions (0)

Answers (3)

Answers (3)

former_member274353
Participant
0 Kudos

Hi Guyes ,

I have rase the OSS Message in sap

advise by sap i have change the paramter ume.login.guest_user.uniqueids

By default set user Guest . i have change the value instead Guest to J2ee_guest

Problem is resolved .

Former Member
0 Kudos

Hi Sandeep,

As per your std_server0 log error is:

CPIC (TCP/IP) on local host --> partner '127.0.0.1:3302' not reachedTIME

As per my understanding:

Please try to ping this IP 127.0.0.1 from your server. (May be this IP belongs to your domain or authentication ldap)

then try to do telnet , and check this port is open or not.

If not check with your network team. and make sure this connectivity

Then restart sap..

Hope this solution will helps you.

Regards,

Varun

former_member185239
Active Contributor
0 Kudos

Hi Sandeep,

Can you please paste dev_ms log file from folder ASCS03 and SCS04 folder.

With Regards

Ashutosh Chaturvedi

former_member274353
Participant
0 Kudos

Pls find the attached log file

former_member185239
Active Contributor
0 Kudos

Hi Sandeep,

Can you ask the os team , to check the time which has been setup on the server.

I think , there is a mismatch in timing.

Also do paste the stderr0 ,1,2

With Regards

Ashutosh Chaturvedi

former_member274353
Participant
0 Kudos

HI ,

i have checked time is correct and as required file std file is showing ) kb

manumohandas82
Active Contributor
0 Kudos

Hi Sandeep ,

In the log it says it is successfully able to  connect to the ms ,  are you able  logon to the system through SAPGUI ?

please telnet to the ports  8104 and 8103 and share the results

Thanks ,

Manu

former_member274353
Participant
0 Kudos

HI ,

Yes i am able to login sap gui problem is only java instane in login

i am able to login telent advise by you . i have attached screen shot for your refernse

manumohandas82
Active Contributor
0 Kudos

Hi Sandeep ,

Believe your Jav is in the process of starting  . Please share the Java logs if it dies down after some time .

std_server0 , bootstarp etc .

Do you have enough memory in the server ?

Thanks ,

Manu

former_member274353
Participant
0 Kudos

HI ,

MY SOLUTION MANAGER MEMORY 16GB

I HAVE ATTACHED JAVA LOG FILE .

manumohandas82
Active Contributor
0 Kudos

Hi Sandeep ,

From the logs , it seems issue with the UME connection

om.sap.security.core.persistence [SAPEngine_System_Thread[impl:5]_72] Fatal: Initialization of ABAP data source (com.sap.security.core.persistence.datasource.imp.R3Persistence) failed: "Name or password is incorrect (repeat logon)". This message is critical if it appears during the startup of the AS Java.

May 11, 2015 4:22:19 PM  ...re.server.ume.service.UMEServiceFrame [SAPEngine_System_Thread[impl:5]_72] Fatal:

  service com.sap.security.core.ume.service ================= ERROR =================

Core service com.sap.security.core.ume.service failed. J2EE Engine cannot be started.

com.sap.engine.frame.ServiceException: Start of UME service failed. Check help topic "Start of UME Service Failed". Technical details: Name or password is incorrect (repeat logon)

  at com.sap.security.core.server.ume.service.UMEServiceFrame.start(UMEServiceFrame.java:407)

1 ) Please check whether the J2EE_ADMIN / SAPJSF user is locked .

2 ) If not Make sure that the passwords are correctly maintained in the config tool

Start of UME Service Failed - SAP NetWeaver™ Problem Analysis Guide (PAG) - SAP Library

Thanks ,

Manu

former_member274353
Participant
0 Kudos

Hi Manu ,

i have checked both user not locked

manumohandas82
Active Contributor
0 Kudos

Hi Sandeep ,

Check whether the  UME is pointing to the correct client in the ABAP stack .

Enable the Emergency user as detailed  in the link  ( if everthing is fine ) suggested above .

There are lots of information in SCN  refering to the same error ( the ERROR in your std_server0 )  , please help yourself by searching in this space  for the same .

Thanks ,

Manu

former_member274353
Participant
0 Kudos

Hi Manu ,


i have checked client mentioned 100 its correct .Just for checking i have restart DB and Server after restart the server when i start SAP error showing .

I think that issue related Memory

manumohandas82
Active Contributor
0 Kudos

Is this the database logs ? is the DB  running  fine ?

How much memory is  available in the  Server ? How much is allocated to DB ?

Thanks ,

Manu