cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Deployment of html5 application content failed on cloud foundry while deploying the mta app

Ranjith
Participant
6,780

Hi All,

I'm tring to deploy HTML5 application on cloudfoundry environment as a MTA app. But i'm getting error sating that

"Deployment of html5 application content failed [Deployment Id: deploy-d3d05030-e769-22ea-8c5f-eeee0a910db3] Error: Error while uploading resources to Server; Status: 400 Response: "Upload application content failed { CODE: '1001' } validation error: Application metadata for application Zsample already exists in service instance f81654d4-8c89-48f4-a0a3-591ad7a378aa".

So i refered below attached screenshot from one of the SAP Cloud foundry PDF and undeployed/deleted the Apphost service instance of my mta project by using the Cloud foundry cli command "cf undeploy {mtaprojectname} --delete-service --delete-service-key" and successfully deleted it.

But, again when i try to deploy the application i'm getting the same error.

Thanks and Regards,

Ranjithkumar Ayyavu

Accepted Solutions (0)

Answers (6)

Answers (6)

former_member746703
Participant

This is because you might have service instances of html5-app-repo with app host plan which has the same application Id binding with it. Once you delete that service instance or use the same service instance name it will work.

jhodel18
Active Contributor

Hi Ranjithkumar,

It sounds like the issue is in your generated object files during build execution. Clean up the resources folder that was created in the previous build and do a fresh build and deploy.

ui-deployer
 |
 -- node_modules
 -- resources      <-- delete this
 package.json
Ranjith
Participant

Hi jhodel,

I don't have any resources folder inside the ui-deployer module. I have only two modules.

1. Package.json

2. Che folder (project.json)

Can u help where I exactly need to do the changes.

ui-deployer
 |
 -- package.json
 -- che
     |
     -- project.json
jhodel18
Active Contributor
0 Kudos

Then that means you are using SAP WebIDE. If you are using SAP BAS or VS Code then you can see the resources folder, but that's not the case with SAP WebIDE. But I guess you have no choice but to delete the whole project folder and load it again to SAP WebIDE (i hope you have backup from a Git server).

Or much better, try to migrate into using SAP Business Application Studio or VS Code.

SaranyaSampath
Participant
0 Kudos

Hi,

I am also facing the same issue while deploying application from Business Application Studio into cloud foundry. Deleting deployed application and service keys , service instances didn't work.

deleted resources folder . But still not working.

Any solution?

Thanks in advance

Saranya

Girish_Kumar_Gu
Employee
Employee
0 Kudos

Hi saranyasampath

Were you able to fix the issue? I am facing the same and all given suggestions haven't worked so far.

arzije87
Associate
Associate
0 Kudos

It's an old post, but maybe can help someone.  

I had the same issue, and had forgotten to change the application id in manifest.json. So that's what solved my issue at least. 

showkath_naseem
Product and Topic Expert
Product and Topic Expert
0 Kudos

Hi

can you try to re-deploy your application

if you still face any issues then try below commands

cf unbind-service APP_NAME SERVICE_INSTANCE
cf bind-service APP_NAME SERVICE_INSTANCE
then restart or re-push the app bound to the service instance so that the app recognizes your environment variable updates.

former_member666271
Discoverer
0 Kudos

Thanks for the answer.

showkath_naseem
Product and Topic Expert
Product and Topic Expert
0 Kudos

Hi guptagirishk

Are you facing below error ?

CloudFoundry Deploy - Error uploading content module "html5-app-deployer"

in service "html5-repo-host": org.cloudfoundry.multiapps.controller.persistence.services.FileStorageException:
org.cloudfoundry.multiapps.controller.persistence.services.FileStorageException:
com.sap.cloud.lm.sl.xs2.content.client.ContentDeployerException:
Operation 'Upload File' to the URL 'https://html5-apps-repo-dt.cfapps.eu10.hana.ondemand.com/v2/files/upload' failed. Remote server responded with HTTP status code 500,
error message: 'Upload application content failed { CODE: '1001' }. ', error type 'Bad Request'


What is your BTP Environment , Region?

hash47
Explorer
0 Kudos

Hi showkath.naseem ,

I am facing the exact issue. Region: US East (VA)

Can you please help?

Kind Regards,

Harshad

showkath_naseem
Product and Topic Expert
Product and Topic Expert
0 Kudos

Hi,

Though it is old question , posting solution here to same issue to help others if some one face same issue while deploying mta on BTP CF , you can execute below commands for corrupted services

cf unbind-service APP_NAME SERVICE_INSTANCE

cf delete-service SERVICE_INSTANCE [-f]

Girish_Kumar_Gu
Employee
Employee
0 Kudos

Hi showkath.naseem

I am also facing the same problem. I deleted the service as you have mentioned but still the issue persists.

I tried increasing the size as per note https://launchpad.support.sap.com/#/notes/0002764058 but that also didn't work.

Any further pointer that you can provide?