cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Data Not retrieved from API - Change Scenario

Former Member
382

Dear Experts,

I have extended the BP data model with the new custom entity to store KNVA/KNVD related values 

  • I have added the new custom entity
  • Generated data structures
  • Did the SMT mapping
  • Have done GNIL model relation ship
  • created the custom feed class to handle my custom UIBB
  • Have added the UIBB and did the wire modeling.


While creating the change request I am able to perform all the operations in UIBB, once change request approved data has to move from staging to Active are (api)

I am also handled all those using my custom handler class (inherited  CL_MDG_BS_FND_HANDLER ) and I am able to save the data into database table . In my case custom UIBB data is getting saved into KNVA and KNVD tables.


The issue I am facing here is , after approving the change request if I open the change request to view the data then all UIBB data is coming as blank

I am assuming data is not getting moved to properly from API à staging.I tried to debug the standard UIBB’s to check from where data is getting from and I can see data is coming get_data method (IF_FPM_GUIBB_LIST~GET_DATA ) inside that it actually getting the data from     using method get_collection_data( lr_data ).


       But in my case     get_collection_data( lr_data ) method not able to get data because lo_entity  is not bound .

----- retrieve for all entities
lo_entity
= lo_iterator->get_by_index( iv_start_index ).
WHILE lo_entity IS BOUND.              
IF NOT iv_row_count IS INITIAL
AND sy-index > iv_row_count.
EXIT.
ENDIF.

*----- proper data
TRY.
CALL METHOD get_entity_data
EXPORTING
io_access
= lo_entity
CHANGING
cs_data  
= <ls_data>.
CATCH cx_bol_exception
.

Accepted Solutions (0)

Answers (2)

Answers (2)

shaila_kasha
Contributor
0 Kudos

hi,

did you get a solution to your issue. i am facing a similar issue of data not being changed on the UI once entered?

markus_greutter
Participant
0 Kudos

Hi Baarati,

did you created the SMT Mapping for both to the staging and the API?

Regards,

Markus

Former Member
0 Kudos

Hi Markus,

I have created the SMT Mapping , Please find the below screen shots .

markus_greutter
Participant
0 Kudos

Hi Baarati,

so the data is stored in the active area and the mapping is done. Sorry, without debugging I have no further idea what the reason could be.

Regards,

Markus