cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Crystal Report XI R2 problem with two tables from TTX dataset

Former Member
0 Kudos

I have VS 2003 application using crystal report X. Everything works fine. But Crystal report X does have problem with Vista, so i am trying to move from Crystal Report X engine to Crystal report XI (11,5).

I use the Connection Field Definition Only and everything seems to work fine when I have included only one table on the report. My reports are a little complex so I need to include more than one table.

When I include 2 or more table (2 or more TTX files) and run the report, i get the following error:

The report you requested requires further information. and the login page for the second TTX.

Note: I am able to run the reports on the Crystal report XI but not on the Crystal report XI R2 (11.5).

Also using Crystal report XI on vista has another problem with DEP (Data Execution Prevention), so when I run the reports the application crashes.

I have searched and i did not find any helpful information.

View Entire Topic
former_member183750
Active Contributor
0 Kudos

Make sure you have SP 6 for CR XI r2:

https://smpdl.sap-ag.de/~sapidp/012002523100015859952009E/crxir2win_sp6.exe

If you are using the RDC in .NET, I'd recommend moving to CR assemblies for .NET as RDC was not tested and thus is not supported in .NET. E.g.; if this is a bug, there is no escalation path to R&D.

Re. the DEP issue. Please create a new thread so that we keep these one per.

Ludek

Follow us on Twitter http://twitter.com/SAPCRNetSup

Former Member
0 Kudos

Ludek,

Thanks for you reply!

Actually I am using the Crystal Report XI R2 run time with my application. The link you sent me is the full Crystal Report which I have installed and I have used it to create the .rpt report files.

The problem is during the run time when with my application I pass two tables I get the error. It does work fine with one table. Also i have tested the option when passing two table from my application and use only one of them on my report and it does work fine.

I think the problem might be on how the Crystal Report Engine handles two or more dynamic tables.

former_member183750
Active Contributor
0 Kudos

Umm, no the link is to SP 6 for CR XI r2 (crxir2win_sp6.exe ). Do apply it. I understand this is at runtime, but SP 6 is recommended on your development box. And you will then have to use SP 6 merge modules to deploy the app and if you are using this in .NET you'll have further deployment issues to overcome.

Next, make sure you have enabled the option "Verify on First Refresh" (File | Report Options).

Did this ever work? In what development language?

Note that until you have applied SP 6, any more troubleshooting is questionable strategy...

Ludek

Former Member
0 Kudos

Ludek,

I upgraded the crystal report XI on my machine to service pack 6. Also I used the Crystal Report XI R2 merge module with SP 6.

Recreated the report using the upgraded program.

Still the same problem. Work fine with one dynamic table, but when I pass two tables, even i do not use any filed from the second one I get the error.

If i do not get any help here i might try to call customer support and open a case.

former_member183750
Active Contributor
0 Kudos

Does this work on your development computer?

Also, have a look at these notes;

[Note 1215532|http://www.sdn.sap.com/irj/servlet/prt/portal/prtroot/com.sap.km.cm.docs/oss_notes_boj/sdn_oss_boj_erq/sap(bD1lbiZjPTAwMQ==)/bc/bsp/spn/scn_bosap/notes.do]

[1215433|http://www.sdn.sap.com/irj/servlet/prt/portal/prtroot/com.sap.km.cm.docs/oss_notes_boj/sdn_oss_boj_erq/sap(bD1lbiZjPTAwMQ==)/bc/bsp/spn/scn_bosap/notes.do]

Ludek

Former Member
0 Kudos

The reports were designed with Crystal Report 10 and using the Crystal Report 10 run time (using merge module to install the run time).

Everything has been working fine.

But, the Crystal Report 10 does not work on Windows Vista, Windows 2008, and Windows 7.

So I am researching to use the Crystal Report XI run time instead.

Crystal Report XI release 1 has problems with Data Execution Prevention (DEP) on vista, for which you told me to open another threads here.

With Crystal Report XI release 2 there is no problem with Data Execution Prevention (DEP) on vista, but the other problem arises.

The reports with only one table (TTX connection on the RPT files) work, even when I pass two or more tables(array of tables), and it does not matter which one is first, as long as i have only one table on the RPT file.

When I want to include more than one TTX data set, I get the error. It is asking for the TTX file (C:\table2.ttx) with the following error:

The report you requested requires further information. And the login page for the second TTX.

I also tested on the Crystal Report XI R2 (SP6) development machine and still does not work.

Thinking that might be TTX problem I tested using ADO.NET (XML). Same error: The report you requested requires further information

Edited by: tauhaka on Jan 28, 2010 12:26 AM

former_member183750
Active Contributor
0 Kudos

Not sure what's going on. I just tested this with CR XI r2, SP6 in a VB 6 app and it works. Are you using VB 6 or .NET? It may be that this does not work in .NET...

Ludek

Former Member
0 Kudos

We are using .net 1.1. And the code behind is C#.

former_member183750
Active Contributor
0 Kudos

Unfortunately, as I mentioned in my post from Jan 18, 2010, .NET and RDC were not tested and QA will not accept any escalations for a fix - unless this can be duplicated in a supported environment (VB 6, C++, etc.). If you can try this in VB 6 and duplicate it there, we may have something to give to QA and at that point it will be up to them to accept or decline the escalation. But I can not report this if the development environment is .NET.

Ludek