cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

CBS build failure: missing classes that should've been generated from model

0 Kudos
66

Hi,

we face build errors when checking in changes to a WebDynpro and let it build by the CBS.

The wdgen task emits some infos like the following:

[wdgen] [Info] de.gisa.serviceworkflow.ServicewrkflComp --> ContextModelNode Zi_Swf_Get_TechplaetzeOutput [supplyingRelationRole]: Supply function or supplying relation role missing (Hint: A child node which is not mapped must have either a supplying relation role or a supply function or one of its parent nodes must have a supply function.)

[wdgen] [Info] de.gisa.serviceworkflow.ServicewrkflComp --> ContextModelNode Ztechplaetzez [supplyingRelationRole]: Supply function or supplying relation role missing (Hint: A child node which is not mapped must have either a supplying relation role or a supply function or one of its parent nodes must have a supply function.)

[wdgen] [Info] de.gisa.serviceworkflow.ServicewrkflComp --> ContextModelNode Zi_Swf_Get_NichtkatalogmatOutput [supplyingRelationRole]: Supply function or supplying relation role missing (Hint: A child node which is not mapped must have either a supplying relation role or a supply function or one of its parent nodes must have a supply function.)

[wdgen] [Info] de.gisa.serviceworkflow.ServicewrkflComp --> ContextModelNode Zcustomize [supplyingRelationRole]: Supply function or supplying relation role missing (Hint: A child node which is not mapped must have either a supplying relation role or a supply function or one of its parent nodes must have a supply function.)

[wdgen] [Info] de.gisa.serviceworkflow.ServicewrkflComp --> ContextModelNode Zi_Swf_Get_KundenOutput [supplyingRelationRole]: Supply function or supplying relation role missing (Hint: A child node which is not mapped must have either a supplying relation role or a supply function or one of its parent nodes must have a supply function.)

[wdgen] [Info] de.gisa.serviceworkflow.ServicewrkflComp --> ContextModelNode Ztechplaetze [supplyingRelationRole]: Supply function or supplying relation role missing (Hint: A child node which is not mapped must have either a supplying relation role or a supply function or one of its parent nodes must have a supply function.)

[wdgen] [Info] de.gisa.serviceworkflow.ServicewrkflComp --> ContextModelNode Zi_Swf_Start_Workflow_Hw_SwOutput [supplyingRelationRole]: Supply function or supplying relation role missing (Hint: A child node which is not mapped must have either a supplying relation role or a supply function or one of its parent nodes must have a supply function.)

[wdgen] [Info] de.gisa.serviceworkflow.ServicewrkflComp --> ContextModelNode Zi_Swf_Start_Workflow_Hw_SwBapiret2 [supplyingRelationRole]: Supply function or supplying relation role missing (Hint: A child node which is not mapped must have either a supplying relation role or a supply function or one of its parent nodes must have a supply function.)

The nodes above were renamed from Output to Zi_Swf_*Output with respect to their respective parent node in order to avoid name clashes with other output nodes in the controller context mapping.

After those generation infos we get compile errors since several of the above mentioned classes were not generated:

[javac] Compiling 143 source files to /usr/sap/PQ3/JC00/j2ee/cluster/server0/temp/CBS/3b/.B/464/t/ACA53E3AEA4BA25149A3C436049484CD/classes

/usr/sap/PQ3/JC00/j2ee/cluster/server0/temp/CBS/3b/.B/464/t/ACA53E3AEA4BA25149A3C436049484CD/gwd/packages/de/gisa/serviceworkflow/ServicewrkflComp.java:54: cannot resolve symbol

symbol : class Zi_Swf_Get_Kunden_Input

location: package model

import de.gisa.model.Zi_Swf_Get_Kunden_Input;

^

/usr/sap/PQ3/JC00/j2ee/cluster/server0/temp/CBS/3b/.B/464/t/ACA53E3AEA4BA25149A3C436049484CD/gwd/packages/de/gisa/serviceworkflow/ServicewrkflComp.java:55: cannot resolve symbol

symbol : class Zi_Swf_Get_Nichtkatalogmat_Input

location: package model

import de.gisa.model.Zi_Swf_Get_Nichtkatalogmat_Input;

^

Any thoughts on that one?

The NWDI used is NW 2004 SP 18, the correpsonding SCAs have been checked into the development track. NWDS used is on 2.0.18.

The project does build locally and runs just fine when deployed to the application server.

regards

Dirk

PS: I already asked that question in the NWDI forum but got directed here.

Accepted Solutions (0)

Answers (2)

Answers (2)

Former Member
0 Kudos

Hello,

I am EP7.0 ERP05 and NW04s and facing a similar issue in ESS Family Members application where I reimported the Model made changes in the Component controller and the Interface ,the new changes work perfectly in my local server but when I try to checkin the code the Build fails for all the related files .....did you solve your issue using the suggestions provided...

Please reply. Any help would be highly appreciated.

former_member286976
Active Participant
0 Kudos

Hi Dirk,

Try the following.

1. Delete the current project from the work space

2. Create a new project from the checked in code

3. Try Rebuild the code in the local and see whether the IDE is asking for any file check out.

4. If yes, then you have checked in the code earlier without doing a proper rebuild.

5.Chek out those files and checkin the new one again and see whether the CBS build fails.

If you analyse the error message you can see that the error message is pointing to the WD generated code and not in your code. So hopefully a proper rebuild and chekin again will solve this issue.

Also check for the binary versions of JDK used in your local IDE and CBS.

Regards,

Sudeep