cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

calling a cr2008 report from a vs2005 dev in web mode

Former Member
0 Kudos

We have developped a web application with vs2005 (vb.net/asp).

we try to call a CR2008 report developped separately with the CR2008 (in the box).

on the dev (local)pc it runs fine but as soon as we try to do the same on a production iis server it does not work, despite we have implemented on the production server the msi files founded in the download section of this website.

in fact the system show a page in which it appears that the calling reports needs more informations the server, database, login are filled but even if we fill the password nothng append....

we use an ole db (ado) connection.

we have passed a lot of time trying to find information on this but without success ..so if anyone could help us it would be great.(we are free to send our sources and data connection if necessary) Thank you in advance.

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Former Member
0 Kudos

Hi,

Please check that if the reports have been developed using SQL native client then it should also be installed on the server.

To check database connection information follow the given steps -

1.Open the report in CR Designer, then open Field Explorer.

2.Right click on Database Fields and then click on "Set Datasource Location"

3.In "Current Data Source" expand properties

and their you will get each and every information about the database connection of the reports.

Give it try by installing this exe - http://download.microsoft.com/download/2/7/c/27c60d49-6dbe-423e-9a9e-1c873f269484/sqlncli.msi on your server, it will install the SQL native client.

Hope it helps!!

Regards,

Amit

Former Member
0 Kudos

Thank you for your answer here are the connection parameters :

Type of database : OLE DB (ADO)

supplier : SQLOLEDB

datasource : sql.abc.idea.com

initial catalog : strudal

user id : xxx

integrated security : false

use default property of the DSN : false

locale identifier : 1036

connect timeout : 15

general timeout : 0

OLE DB service : -5

Current language:

Auto translate : -1

Initial file name:

Use encryption dor data : 0

replication server name connect option :

tag with column collation when possible

regarding the native client installed : yes I have received the webmaster confirmation

thank you

Edited by: thary frédéric on May 28, 2009 3:23 PM

Former Member
0 Kudos

Hi,

As it is mentioned that your reports heve been developed on a different box and the application developed on a different box.

Just make sure that the application is pointing to correct references - it should be 12.00...

It is very important that the dll references are correct.

Also what runtimes have been installed on server?

Sincerely,

Amit

Former Member
0 Kudos

Hello,

the msi implemented on the server is 2008 (12) here is the detail :

CrystalDecisions.Data.AdoDotNetInterop, Version=12.0.2000.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304

RuntimeVersion : v2.0.50727

the dll release in the vs2005 is : Version=12.0.2000.0

Former Member
0 Kudos

what happens exactly after providing the credentials

any error occurred or a blank page etc.

Also check with the procmon utility to capture the log

can be download from here

http://download.sysinternals.com/Files/ProcessMonitor.zip

Sincerely,

Amit

Former Member
0 Kudos

Thank you for help ,

in fact as soon as the report is called the system is working and about 45s to 1min it shows a page qith the parametres of the database already filled except the password but even if we fill the right password then it loops indefinitely ...

we will try your exe and give you feed back .

thanks a lot

hello to you, here is the log i just received.

http://strudal.thary.fr/logfile2.rar

thank you in advance

Edited by: thary frédéric on Jun 4, 2009 9:53 AM

Edited by: thary frédéric on Jun 4, 2009 9:57 AM

Answers (1)

Answers (1)

Former Member
0 Kudos

HI,

Please make sure that you can access the database from the server machine. For this you can:

  • create a txt file and change the extension to udl.

  • Open the file, select provider, database, and table.

  • Click on Test connection to see if we get a success message.

Also make sure that we are not changing the schema of the report.

Thanks,

AG.

Former Member
0 Kudos

Hello to you,

I submited your test to the webmaster and I just get the answer : test success...

we are now sure of the connection status...