cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

IDES server is very slow.

Former Member
0 Kudos

Dear All,

I have installed IDES server ecc6.0 EHP 5.0 with oracle 10.2.0.4.0 in window server 2003.

After installation i have done sgen generation and updated the Oracle optimizer statistics.

But still ides is very slow, could you please suggest regarding it(in detail)

Some one also suggest to tune DB and application parameter after installation...

Kindly help me, i am very novice in this field...

Thank you.

View Entire Topic
Former Member
0 Kudos

Hello Dilip,

What is your RAM size and how many CPUs you have?

Thanks,

Siva Kumar

Former Member
0 Kudos

Dear Siva,

RAM size is 5 GB, processor is only one Intel Xeon 2.66 GHz..

Regards,

Dilip

Former Member
0 Kudos

Hello Dilip,

Please read note 88416 and tune memory parameters accordingly.

Thanks,

Siva Kumar

Former Member
0 Kudos

Dear Siva,

All the mentioned parameter in note are having same value in IDES server(looking through RZ11).

Do i need to set it in instance profile(mentioned profile is not showing through RZ10).

What database parameter need to set apart from SAP parameter.

Kindly suggest.

Regards,

Dilip

Former Member
0 Kudos

Hello Dilip,

If you have recommended memory parameters already set in your system, we are good.

Do i need to set it in instance profile(mentioned profile is not showing through RZ10).

What do you mean by "mentioned profile is not showing through RZ10?

Please take a look at below link for Database parameters.

http://help.sap.com/saphelp_nw04/Helpdata/EN/38/1bc5d336b8a24b91e5daf699998018/content.htm

Thanks,

Siva Kumar

Former Member
0 Kudos

Dear Siva,

Sorry for mentioning it wrong.

"What do you mean by "mentioned profile is not showing through RZ10?"

I meant to say parameter is not shown in rz10 extended maintnance view for default or instance ...is it ok ? or do i need to set it through rz10 or at os level. Though i am able to view the parameter exactly with rz11.

I have updated below database parameter in init<SID>.ora , do i need to set it in SPFILE<SID>.ora also ?

shared_pool_size

db_block_buffers

log_buffer

row_cache_cursors

Regards,

Dilip

Former Member
0 Kudos

Hello Dilip,

I meant to say parameter is not shown in rz10 extended maintnance view for default or instance ...is it ok ? or do i need to set it through rz10 or at os level. Though i am able to view the parameter exactly with rz11.

- If recommended value is shown in RZ11 then you don't need to set that in RZ10.

I have updated below database parameter in init<SID>.ora , do i need to set it in SPFILE<SID>.ora also ?

- If above given recommendations link does not say anything about SPFILE then just leave it without changing anything.

Please restart both DB and SAP and let us know the performance of the server.

Thanks,

Siva Kumar

Former Member
0 Kudos

Dear Siva,

Thank you for your help, performance is improved, i have rewarded you points also...

One more small query, first time exectuing the transaction code taking time, again executing is very less, is this for new installed system. will it take some days for each activity to be executed in system one time and then system will become smooth for that activity ?

Regards,

Dilip

Former Member
0 Kudos

Hello Dilip,

Initial transaction execution will take some time as it has to place the objects in the respective buffer for better performance when it is called later. It is quite normal.

If you are concerned about compiling then I would suggest you to check SGEN and choose appropriate option to run ABAP load generators.

Please take a look at below link for SGEN help.

http://help.sap.com/saphelp_sm32/helpdata/en/b1/52583c65399965e10000000a114084/content.htm

Thanks,

Siva Kumar

Former Member
0 Kudos

hi,

  You run the tcode sgen after you get normal not take log time to load tcode.