cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Media video link not working on ios

Former Member
0 Kudos

Hi experts,

After uploading a mp4 video file into a media instance Hybris generates a link of the form: http://server:9001/medias/?context=longGeneratedKey

This link is not working on apple ipad and iphone (ios version 8.3). It is working on desktop browsers and android devices.

Have you encountered this issue before? is there a workaround?

Accepted Solutions (0)

Answers (5)

Answers (5)

Former Member
0 Kudos

hybris save the file by default to .bin which doesn't work for some cases add just this config. It should work media.customextension.video.mp4=mp4 mediatype.by.fileextension.mp4=video/mp4

bidyadhar_tripathy
Participant
0 Kudos

Hi Imad,

I have tried with the above property but still it is not working.

Do you know any other solutions on this issue?

Former Member
0 Kudos

Hello,

We are facing similar issue, mp4 videos are not working on IE. This because hybris stores them with .bin extension. I'd like to know if you dealed with that ? Thanks

Former Member
0 Kudos

The link I posted above was intended to show the format of the media link only. The term 'server' was meant as a place holder only. My URL was using an IP for the server.

Former Member
0 Kudos

Hi Florian, I'm facing the same issue. Did you find a solution ?

Former Member
0 Kudos

Possibly a DNS issue that iOS cannot / does not resolve "server".

Yes, I think that's it: http://serverfault.com/questions/53576/windows-computer-name-ip-resolution-on-iphone

iOS does not support NETBIOS resolution. If you use "server.local" as domain/url it might work.
Former Member
0 Kudos

FYI we are using hybris version 5.3