Application Development Discussions
Join the discussions or start your own on all things application development, including tools and APIs, programming models, and keeping your skills sharp.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Tcode to SAP Query

Former Member
0 Kudos

Hi All,

I have created a SAP Query and I have assigned a tcode in the dev Server, It is working fine in the Dvelopment But Throws a dump in the Quality and Production Server of Program not found and asks to create the program.

The Program exists in se38 in the quality and Production Server and it works fine in the Devlopment Server.

Nimisha Gandhi.

9 REPLIES 9

RichHeilman
Developer Advocate
Developer Advocate
0 Kudos

Make sure that the generated program name is the same in QA and Production as it is in the development box.

Regards,

Rich Heilman

Former Member
0 Kudos

Hi Nimisha,

Have you transpoted the query to QA.

Regards,

Atish

Former Member
0 Kudos

I can Manuallu execute the Program through SE38 But the Assigned Tcode gives a dump.

Nimisha

Former Member
0 Kudos

Hi,

The Tcode which you gave in Dev will throw dump b'coz the Report name changes in every server (Ex: Quality and Production)if you want you can check it.So don't try to create tcode for that.

Regards,

Harini.S

Former Member
0 Kudos

Hi Harnini,

The Program Name is changed.

Nimisha Gandhi.

Former Member
0 Kudos

Hi Harni,

The Program name is the same.

I am sorry for the previous post.

Nimisha

0 Kudos

Hi,

Can you tell me what dump it is showing.

Regards,

Harini.S

Former Member
0 Kudos

<b>LOAD_PROGRAM_NOT_FOUND</b>

On account of a branch in the program

(CALL FUNCTION/DIALOG, external PERFORM, SUBMIT)

or a transaction call, another ABAP/4 program

is to be loaded, namely "AQZZZTEST=======ZDELIVERY===== "

However, program "AQZZZTEST=======ZDELIVERY===== " does n

library.

Possible reasons:

a) Wrong program name specified in an external PERFORM or

SUBMIT or, when defining a new transaction, a new

dialog module or a new function module.

b) Transport error

Nimisha Gandhi.

0 Kudos

Hi,

1) set a break-point on:

PERFORM load IN PROGRAM (i_s_prof_int-progname).

and check which porgram-name is shown at runtime

and search for this program and perform.

if you don't find - create an oss-note

what i can imagine - that it's a program, which should be generated at runtime - but wasn't gen. because of a syntax error!

or

try update debugging? Maybe this part is executed in an update task.

Otherwise online/background version are really running different!

or

There is a dynamic call, which needs correct program in variable i_s_prof_int-progname.

Obviously this is filled different (or not at all) in background run.

Set a break-point and try to find out, how this field is filled. Maybe you get a hint, why this might be different in background

Regards,

Harini.S