Application Development Discussions
Join the discussions or start your own on all things application development, including tools and APIs, programming models, and keeping your skills sharp.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New field not reflecting in Table maintenance generator

0 Kudos

Hi Experts,

I have added a new field in a ztable.I regenerated the table maintenance generator,so that the new field is reflecting in devlopment system , also a TR got created.When i moved this TR to pre-production system new fields are reflecting in the structure of table but not in table maintenance generator.

Please suggest solutions.

Regards,

Niranjan

10 REPLIES 10

Former Member
0 Kudos

Hi Niranjan,

check if your TR has a "Definition of a Maintenance and Transport Object" in its object list.

If not create a new TR with the above mentioned object.

Also check if the function group used in table maintenance is available in pre-productive.

Regards

REA

Edited by: Ramy El-Arnaouty on Apr 19, 2011 12:01 PM

0 Kudos

Hi Ramy,

Thanks for the reply

This is the first time i m working in such a issue,so can you tell me how to include the above mentioned object in our TR.

Regards,

Niranjan

0 Kudos

Hi Ramy ,

I would like to add one more point that , about warning message while trying to regenerate the maintenence generator.

"ztable is not extendable without limits".

Regards,

Niranjan

0 Kudos

>

> so can you tell me how to include the above mentioned object in our TR

> Niranjan

go to se 10

mark the TR

click on "include object"-icon or press CTRL+F11

on next pop up select "freely selected objects"

on next dynpro in second frame activate option "selected objects" and enter "TOBJ" and the tablename+s

on next dynpro mark the object and "save in request"-icon or press F9

Kind regards

REA

Edited by: Ramy El-Arnaouty on Apr 19, 2011 1:43 PM

0 Kudos

Hi Ramy,

I have created a new TR with the object you have specified,but while importing to Quality and Pre Production system its giving Error.

The new field entered is character field,So can you tell me in what Enhancement category table should be.

Error messsage:- "Field 'ZCHAR_FIXED_WIDTH' is unknown. It is neither in one of the specified tables nor defined by a

"

Regrads,

Niranjan

Edited by: nvive19 on Apr 20, 2011 6:52 AM

Former Member
0 Kudos

Hi,

When u add a field to a table and if it does not reflect in TMG.

-> regenerage the TMG

-> go to data base utility -> activate and adjust the table

-> then transport

Since in your pre-prod there will be records where in other fields might have values. and the newly added field will not have values.

so its must to activate and adjust your data base table

regards

sathish

0 Kudos

Hi Satish,

I followed the steps which you have mentioned,but still the changes in TR are not reflecting in pre production.

can you suggest some more solution for this

Regards,

Niranjan

0 Kudos

Hi Experts ,

I have gone through the steps which is mentioned.But still issue is pending,the changes in TR are not reflecting in pre prod.

Error after moving the TR with "Definition of a Maintenance and Transport Object".

The current ABAP program "SAPLSVIM" had to be terminated because it has

come across a statement that unfortunately cannot be executed.

The following syntax error occurred in program "SAPLZFGL " in include "LZFGL$03

" in

line 13:

"Field "ZCHAR_FIXED_WIDTH" is unknown. It is neither in one of the spec"

"ified tables nor defined by a "DATA" statement. ."

" "

" "

0 Kudos

Hi Niranjan,

there is a table component / Data element missing in your pre prod system.

you have to transport "ZCHAR_FIXED_WIDTH" into your pre prod system.

Kind regards

REA

0 Kudos

Hi Ramy,

Many Thanks ....Issue resolved!!!!!!!!!!11

Regards,

Niranjan