Additional Blogs by SAP
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
attila_farago
Employee
Employee
0 Kudos

SAP CodingKids – Scratch Találkozók

Scratch Találkozó az SAP-ban

A Scratch program egyre több helyen jelenik meg, de Magyarországon egyelőre még kevéssé terjedt el a használata. Kezdő szinttől indulva nagyon hamar elsajátítható a használata, és magyar nyelven is elérhető. Segítségével nemcsak játékok, hanem iskolai beadandó feladatok is elkészíthetők. Az SAP magyarországi fejlesztőközpontjában pár lelkes munkatárs összeállt, hogy a programozás örömét segítsen minél több gyereknek megmutatni. Az SAP CodingKids programban 2014 ősszel és 2015 tavasszal összesen 37 játékos programozói tanórát tartottunk vendégelőadóként közel 900 gyereknek iskolai órák keretében.

A tanórák után több tanártól, iskolától érkezett olyan visszajelzés, hogy szívesen oktatnák saját maguk is a programot a segítségünkkel. Felmerült továbbá igény óravázlatra és szakmai konzultációra is.

Az SAP CodingKids Scratch Találkozón egy-egy óravázlatot fogunk bemutatni lépésről-lépésre, és a Scratch oktatásával kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolunk.

Rövid összefoglaló a CodingKids programról: http://scn.sap.com/blogs/codingkids

Néhány iskola, ahol jártunk már az SAP CodingKids program keretében: többek között az Eötvös Gimnázium, a Madách Gimnázium, Újbuda Alma Mater, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, Patrona Hungariae.

Szeretettel várunk tanárokat - informatikai és nem informatika tanárokat egyaránt -, osztályfőnököket és bárkit, akik érdekel, hogy lehet színesíteni Scratch segítségével egy-egy tanórát.

A találkozónak szívesen biztosít helyszínt az SAP Magyarország (III. kerület, Óbuda, Záhony utca 7. Graphisoft Park, S épület), és a részvétel természetesen térítésmentes. A találkozót akkor tudjuk megrendezni, ha van tényleges érdeklődés a részvételre – ezért kérjük, hogy jelezze legkésőbb november 11-ig részvételi szándékát. A visszajelzéseknek megfelelően fogunk időpontot választani.

Kérjük, részvételi szándékát az alábbi linken jelezze a megfelelő időpontok kitöltésével, lehetőség szerint neve és az iskola megjelölésével.

http://doodle.com/poll/3kxamf6kntif4txf#table

Üdvözlettel,

Az SAP CodingKids szervező csapata