cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Saplicense.exe -R3Setup SID XXXXXX TRACE=2' exits with error code -2 during Installation

0 Kudos
3,837

Hello,

I'm installing a new system (system copy) and during the second phase (after data recovery) I get the following error message :

ERROR 2015-11-12 11:34:17.926

CJS-30023  Process call 'F:\usr\sap\SID\SYS\exe\uc\NTAMD64\saplicense.exe -R3Setup SID XXXXXX TRACE=2' exits with error code -2. For details see log file(s) saplicense.log, dev_slic.

In fact, I know this issue and usually I solve it by changing password of dtabase user using brconnect. But for an unexpecting reason, this time that doesn't work. However, I use the same procedure which run usualy.

Dev_slic log give me the following information :

---------------------------------------------------

trc file: "dev_slic", trc level: 2, release: "701"

---------------------------------------------------

SlicIGetDate: <20151112>

SlicPwForR3Setup: calc password out of <SID20151112FJAWFNLTL>

SlicIGetDate: <20151112>

SlicSapInstall: sysname: >SID< connect: >1< rollback: >1<

SlicIDbLock: first call to SlicIDbLock: initialize Mutex

db_con_init called

create_con (con_name=R/3)

Loading DB library 'dboraslib.dll' ...

DlLoadLib success: LoadLibrary("dboraslib.dll"), hdl 0, addr 0000000187260000

    using "F:\usr\sap\SID\SYS\exe\uc\NTAMD64\dboraslib.dll"

Library 'dboraslib.dll' loaded

function DbSlExpFuns loaded from library dboraslib.dll

Version of 'dboraslib.dll' is "700.08", patchlevel (0.186)

function dsql_db_init loaded from library dboraslib.dll

function dbdd_exp_funs loaded from library dboraslib.dll

New connection 0 created

000: name = R/3, con_id = -000000001, state = DISCONNECTED, tx = NO , hc = NO , perm = YES,

     reco = NO , frco = NO , timeout = 000, con_max = 255, con_opt = 255, occ = NO

db_con_connect (con_name=R/3)

find_con_by_name found the following connection for reuse:

000: name = R/3, con_id = 000000000, state = DISCONNECTED, tx = NO , hc = NO , perm = YES,

     reco = NO , frco = NO , timeout = 000, con_max = 255, con_opt = 255, occ = NO

CLIENT_ORACLE_HOME is not set as environment variable or

DIR_CLIENT_ORAHOME is not set as profile parameter.

  assuming using instant client with unspecified location.

-->oci_init1

Oracle Client Version: '10.2.0.4.0', (dbsl 701 110412, non-unicode)

  Default connection: tnsname ='SID'

-->oci_initialize(con=0, char='WE8DEC', nchar='AL16UTF16', uc_ln=1)

Application info callback registered.

OCIEnvCreate(mode=0=OCI_DEFAULT) returned 0 (for default NLS handle)

   OCIHandleAlloc(OCI_HTYPE_ERROR, con=0, ErrHp=000000000276F820)

   OCIHandleAlloc(OCI_HTYPE_ERROR, con=0, ErrBt=0000000002770FD8)

NLS env.: lang=414D45524943414E

          terr=414D4552494341

          char=55544638

Client NLS setting (by OCINlsGetInfo): con=0, 'AMERICAN_AMERICA.UTF8'

charset='WE8DEC', ncharset='AL16UTF16', UNI_ASC=FALSE

   default client setting: NLS_CHAR=charset='UTF8'

Logon as OPS$-user to get SAPSR3's password

Connecting as /@SID on connection 0 (nls 0) ... (dbsl 701 110412, non-unicode)

Allocating service context handle for con=0

Allocating server context handle

Attaching to DB Server SID (con=0,svchp=0000000002770E98,srvhp=0000000002771708)

Assigning server context 0000000002771708 to service context 0000000002770E98

Allocating user session handle

Starting user session: OCISessionBegin(con=0, usr='/',svchp=0000000002770E98, srvhp=0000000002771708, usrhp=000000000277E2F0)

Assigning user session 000000000277E2F0 to service context 0000000002770E98

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=52, stp=000000000277B148)

       BEGIN DBMS_APPLICATION_INFO.SET_MODULE(:A0,:A1);END;                                                                     

-  oci_bind   ( 0: SQLT_STR, l=300, con=0, stp=000000000277B148, vp=000000018751DC00,ip=000000018741C768,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-  oci_bind   ( 1: SQLT_STR, l=300, con=0, stp=000000000277B148, vp=000000018751EDD0,ip=000000018741C76A,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

   CbApplInfoGet() failed (ignored 1).

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=54, stp=000000000277C1A0)

       BEGIN DBMS_APPLICATION_INFO.SET_CLIENT_INFO(:A0); END;                                                                   

-  oci_bind   ( 0: SQLT_STR, l= 20, con=0, stp=000000000277C1A0, vp=000000018751C770,ip=0000000000000000,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_execute_stmt(con=0, stp=000000000277C1A0, iters=1, rowoff=0, dml_batch_errors=0)

<--oci_execute_stmt(rc=0, iters-errors = 1-0) [time 0,000s]

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=0, stp=000000000277C1A0)

       SELECT SID FROM V$MYSTAT WHERE ROWNUM<2                                                                                  

-->oci_define ( 0: SQLT_INT, l=  4, con=0, stp=000000000277C1A0, vp=000000000202F6F0,ip=000000000202F6E8,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_execute_stmt(con=0, stp=000000000277C1A0, iters=1, rowoff=0, dml_batch_errors=0)

<--oci_execute_stmt(rc=0, iters-errors = 1-0) [time 0,000s]

Now '/@SID' is connected: con=0, nls_hdl=0, session_id=23.

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=0, stp=000000000277C1A0)

       ALTER SESSION SET NLS_SORT = BINARY                                                                                      

-->oci_execute_stmt(con=0, stp=000000000277C1A0, iters=1, rowoff=0, dml_batch_errors=0)

<--oci_execute_stmt(rc=0, iters-errors = 1-0) [time 0,000s]

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=0, stp=000000000277C1A0)

       SELECT USERID,PASSWD FROM SAPUSER WHERE USERID IN (:A0,:A1)                                                              

-  oci_bind   ( 0: SQLT_STR, l=256, con=0, stp=000000000277C1A0, vp=0000000187571E5C,ip=0000000000000000,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-  oci_bind   ( 1: SQLT_STR, l=256, con=0, stp=000000000277C1A0, vp=000000000202F640,ip=0000000000000000,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_define ( 0: SQLT_STR, l=256, con=0, stp=000000000277C1A0, vp=000000000202F740,ip=000000000202F888,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_define ( 1: SQLT_AFC, l=256, con=0, stp=000000000277C1A0, vp=000000000202F540,ip=000000000202F334,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_execute_stmt(con=0, stp=000000000277C1A0, iters=1, rowoff=0, dml_batch_errors=0)

<--oci_execute_stmt(rc=0, iters-errors = 1-0) [time 0,000s]

Got SAPSR3's password from OPS$-user

Disconnecting from connection 0 ...

Rolling back transaction ...

Closing user session (con=0,svchp=0000000002770E98,usrhp=000000000277E2F0)

Disconnected (con=0) from ORACLE.

Connect as 'SAPSR3' with found password from table SAPUSER

Connecting as SAPSR3/<pwd>@SID on connection 0 (nls 0) ... (dbsl 701 110412, non-unicode)

Assigning username to user session: con=0, usrhp=000000000277E2F0

Assigning password to user session: con=0, usrhp=000000000277E2F0

Starting user session: OCISessionBegin(con=0, usr=SAPSR3/<pwd>, svchp=0000000002770E98, srvhp=0000000002771708, usrhp=000000000277E2F0)

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with -1=OCI_ERROR

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with SQL error 1005:

   ORA-01005: null password given; logon denied                                                                             

server_detach(con=0,stale=1,svrhp=0000000002771708)

Detaching from DB Server (con=0,svchp=0000000002770E98,srvhp=0000000002771708)

Deallocating server context handle 0000000002771708 from con=0

*** ERROR => CONNECT failed with sql error '1005' [dbsloci.c    11306]

   set_ocica() -> SQL error code 1005

-->oci_get_errmsg (con=0, rc=1005)

   OCIErrorGet -> SQL error code: 1005

   ORA-01005: null password given; logon denied                                                                             

  Default connection: tnsname ='SID'

Nls CharacterSet                      NationalCharSet                        EnvHp      ErrHp      ErrBt

  0 UTF8                              AL16UTF16                         0000000002767D30 000000000276F820 0000000002770FD8

-->oci_initialize(con=0, char='UTF8', nchar='AL16UTF16', uc_ln=1)

Application info callback registered.

Logon as OPS$-user to get SAPSR3's password

Connecting as /@SID on connection 0 (nls 0) ... (dbsl 701 110412, non-unicode)

Allocating server context handle

Attaching to DB Server SID (con=0,svchp=0000000002770E98,srvhp=0000000002771708)

Assigning server context 0000000002771708 to service context 0000000002770E98

Starting user session: OCISessionBegin(con=0, usr='/',svchp=0000000002770E98, srvhp=0000000002771708, usrhp=000000000277E2F0)

Assigning user session 000000000277E2F0 to service context 0000000002770E98

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=52, stp=000000000277A0F0)

       BEGIN DBMS_APPLICATION_INFO.SET_MODULE(:A0,:A1);END;                                                                     

-  oci_bind   ( 0: SQLT_STR, l=300, con=0, stp=000000000277A0F0, vp=000000018751DC00,ip=000000018741C768,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-  oci_bind   ( 1: SQLT_STR, l=300, con=0, stp=000000000277A0F0, vp=000000018751EDD0,ip=000000018741C76A,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=54, stp=0000000002770778)

       BEGIN DBMS_APPLICATION_INFO.SET_CLIENT_INFO(:A0); END;                                                                   

-  oci_bind   ( 0: SQLT_STR, l= 20, con=0, stp=0000000002770778, vp=000000018751C770,ip=0000000000000000,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_execute_stmt(con=0, stp=0000000002770778, iters=1, rowoff=0, dml_batch_errors=0)

<--oci_execute_stmt(rc=0, iters-errors = 1-0) [time 0,000s]

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=0, stp=0000000002770778)

       SELECT SID FROM V$MYSTAT WHERE ROWNUM<2                                                                                  

-->oci_define ( 0: SQLT_INT, l=  4, con=0, stp=0000000002770778, vp=000000000202F260,ip=000000000202F258,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_execute_stmt(con=0, stp=0000000002770778, iters=1, rowoff=0, dml_batch_errors=0)

<--oci_execute_stmt(rc=0, iters-errors = 1-0) [time 0,000s]

Now '/@SID' is connected: con=0, nls_hdl=0, session_id=23.

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=0, stp=0000000002770778)

       ALTER SESSION SET NLS_SORT = BINARY                                                                                      

-->oci_execute_stmt(con=0, stp=0000000002770778, iters=1, rowoff=0, dml_batch_errors=0)

<--oci_execute_stmt(rc=0, iters-errors = 1-0) [time 0,000s]

-->oci_prepare_stmt(con=0, len=0, stp=0000000002770778)

       SELECT USERID,PASSWD FROM SAPUSER WHERE USERID IN (:A0,:A1)                                                              

-  oci_bind   ( 0: SQLT_STR, l=256, con=0, stp=0000000002770778, vp=0000000187571E5C,ip=0000000000000000,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-  oci_bind   ( 1: SQLT_STR, l=256, con=0, stp=0000000002770778, vp=000000000202F1B0,ip=0000000000000000,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_define ( 0: SQLT_STR, l=256, con=0, stp=0000000002770778, vp=000000000202F2B0,ip=000000000202F3F8,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_define ( 1: SQLT_AFC, l=256, con=0, stp=0000000002770778, vp=000000000202F0B0,ip=000000000202EEA4,rlp=0000000000000000,rcp=0000000000000000)

-->oci_execute_stmt(con=0, stp=0000000002770778, iters=1, rowoff=0, dml_batch_errors=0)

<--oci_execute_stmt(rc=0, iters-errors = 1-0) [time 0,000s]

Got SAPSR3's password from OPS$-user

Disconnecting from connection 0 ...

Rolling back transaction ...

Closing user session (con=0,svchp=0000000002770E98,usrhp=000000000277E2F0)

Disconnected (con=0) from ORACLE.

Connect as 'SAPSR3' with found password from table SAPUSER

Connecting as SAPSR3/<pwd>@SID on connection 0 (nls 0) ... (dbsl 701 110412, non-unicode)

Assigning username to user session: con=0, usrhp=000000000277E2F0

Assigning password to user session: con=0, usrhp=000000000277E2F0

Starting user session: OCISessionBegin(con=0, usr=SAPSR3/<pwd>, svchp=0000000002770E98, srvhp=0000000002771708, usrhp=000000000277E2F0)

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with -1=OCI_ERROR

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with SQL error 1005:

   ORA-01005: null password given; logon denied                                                                             

server_detach(con=0,stale=1,svrhp=0000000002771708)

Detaching from DB Server (con=0,svchp=0000000002770E98,srvhp=0000000002771708)

Deallocating server context handle 0000000002771708 from con=0

*** ERROR => CONNECT failed with sql error '1005' [dbsloci.c    11306]

   set_ocica() -> SQL error code 1005

-->oci_get_errmsg (con=0, rc=1005)

   OCIErrorGet -> SQL error code: 1005

   ORA-01005: null password given; logon denied                                                                             

*****************************************************************************

*

*  ERROR       Connect to database failed

*

*  TIME        Thu Nov 12 11:34:17 2015

*  RELEASE     701

*  COMPONENT   SLIC

*  VERSION     302

*  RC          99

*  MODULE      slicdb.c

*  LINE        151

*  DETAIL      DbSlConnect failed with return code 99

*              SQL-ERROR 1005 (check DB manual for explanation)

*  COUNTER     1

*

*****************************************************************************

Would anyone have an idea?

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

0 Kudos

After the result of the R3trans, Saplicense command :

I wondered if it was not R3trans and saplicense program which has an issue. then I gone to marketplace and download again the last version of these binaries for 7.01 kernel.

Now the same commands  :

And the issue has desapeared, the installation process finished successfully !

Thanks for your help !!

Answers (9)

Answers (9)

Former Member
0 Kudos

Strange ...

One more try:

Is there more than one SAPUSER table in your system?

select owner, object_type from all_objects

where object_name = 'SAPUSER'

0 Kudos

The result of this command :

Former Member
0 Kudos

hmmm...

Most probably the 'synonym' is a synonym for the table.

But to make sure: Do selects from the table and from the synonym provide the same results?

I'm running out of ideas, I'm afraid ...

0 Kudos

I also get that from saplicense command line :

0 Kudos

I also tried to use saplicense in command line and I got that :

Former Member
0 Kudos

One more try:

Can you connect in sqlplus as user SAPSR3 ?

0 Kudos

Yes it seems

Former Member
0 Kudos

I'm still not quite sure whether there is a special character in the password that will make problems.

Does it work when you give the password not interactively, but on the command line, like this:

sqlplus sapsr3/password

0 Kudos

Yes that runs correctly.

I also tried with a simple password without specal character and with the same resultat.

Former Member
0 Kudos

Just a wild guess:

Your SAPSR3 password doesn't happen to contain the character @ ?

0 Kudos

Hi Joseh, Thanks for your reply.

The password contains a "$" but not a "@".

I know the issue with @ in SAP password,

Thanks

0 Kudos

I retried a complete system copy from the beginning and I got the same issue again but I took time to check one point :

Then, when the issue appears, there is no password defined for SAPSR3 in the database. After what I use brtools (choice 8-4) to apply a new password for SAPSR3 and that runs correctely. However, the issue continue to appear and the installation can not continue.

What is strange is that the password exist but the logs continue to indicate :

Connect as 'SAPSR3' with found password from table SAPUSER

Connecting as SAPSR3/<pwd>@DE1 on connection 0 (nls 0) ... (dbsl 701 110412, non-unicode)

Assigning username to user session: con=0, usrhp=000000000273E930

Assigning password to user session: con=0, usrhp=000000000273E930

Starting user session: OCISessionBegin(con=0, usr=SAPSR3/<pwd>, svchp=00000000027314D8, srvhp=0000000002731D48, usrhp=000000000273E930)

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with -1=OCI_ERROR

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with SQL error 1005:

   ORA-01005: null password given; logon denied     

0 Kudos

Finally, this is not the solution because I encounter the same issue on another SAP system and I noted that Sapinst remove itself the account SAPserviceSID from local Admin group during the first step of Homogenious copy.

I continue to get all these error in logs :

### dev_slic

Connect as 'SAPSR3' with found password from table SAPUSER

Connecting as SAPSR3/<pwd>@DE1 on connection 0 (nls 0) ... (dbsl 701 110412, non-unicode)

Assigning username to user session: con=0, usrhp=00000000027FE930

Assigning password to user session: con=0, usrhp=00000000027FE930

Starting user session: OCISessionBegin(con=0, usr=SAPSR3/<pwd>, svchp=00000000027F14D8,

srvhp=00000000027F1D48, usrhp=00000000027FE930)

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with -1=OCI_ERROR

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with SQL error 1005:

   ORA-01005: null password given; logon denied                                                

                       

server_detach(con=0,stale=1,svrhp=00000000027F1D48)

Detaching from DB Server (con=0,svchp=00000000027F14D8,srvhp=00000000027F1D48)

Deallocating server context handle 00000000027F1D48 from con=0

*** ERROR => CONNECT failed with sql error '1005' [dbsloci.c    11306]

   set_ocica() -> SQL error code 1005

-->oci_get_errmsg (con=0, rc=1005)

   OCIErrorGet -> SQL error code: 1005

   ORA-01005: null password given; logon denied 

### sapinst_loginquirer.log

WARNING    2016-01-11 20:49:24.200 [iaxxejshlp.cpp:150]

Could not get property IDs of the JavaScript object.

ERROR      2016-01-11 20:49:24.200 [iaxxejsctl.cpp:367]

FJS-00010  Could not get value for property .

### sapinst_dev.log

ERROR      2016-01-11 20:49:22.500

           CJSlibModule::writeError_impl()

CJS-30023  Process call 'F:\usr\sap\DE1\SYS\exe\uc\NTAMD64\saplicense.exe -R3Setup DE1 XXXXXX

TRACE=2' exits with error code -2. For details see log file(s) saplicense.log, dev_slic.

TRACE      2016-01-11 20:49:22.500 [iaxxejsbas.hpp:498]

           EJS_Base::dispatchFunctionCall()

JS Callback has thrown unknown exception. Rethrowing.

ERROR      2016-01-11 20:49:22.515 [sixxcstepexecute.cpp:937]

FCO-00011  The step createTempLicense with step key |NW_ABAP_OneHost|ind|ind|ind|ind|0|0|

NW_Onehost_System|ind|ind|ind|ind|onehost|0|NW_CreateDBandLoad|ind|ind|ind|ind|

createdbandload|0|NW_Postload|ind|ind|ind|ind|postload|0|NW_Postload_ORA|ind|ind|ind|ind|0|0|

createTempLicense was executed with status ERROR ( Last error reported by the step: Process

call 'F:\usr\sap\DE1\SYS\exe\uc\NTAMD64\saplicense.exe -R3Setup DE1 XXXXXX TRACE=2' exits with error code -2. For details see log file(s) saplicense.log, dev_slic.).

### sapinst.log

WARNING 2016-01-11 20:49:22.484

Execution of the command "F:\usr\sap\DE1\SYS\exe\uc\NTAMD64\saplicense.exe -R3Setup DE1 XXXXXX

TRACE=2" finished with return code -2. Output:

Mon Jan 11 20:49:22 2016

MtxInit: 0 0 0

ERROR 2016-01-11 20:49:22.500

CJS-30023  Process call 'F:\usr\sap\DE1\SYS\exe\uc\NTAMD64\saplicense.exe -R3Setup DE1 XXXXXX

TRACE=2' exits with error code -2. For details see log file(s) saplicense.log, dev_slic.

ERROR 2016-01-11 20:49:22.515

FCO-00011  The step createTempLicense with step key |NW_ABAP_OneHost|ind|ind|ind|ind|0|0|

NW_Onehost_System|ind|ind|ind|ind|onehost|0|NW_CreateDBandLoad|ind|ind|ind|ind|

createdbandload|0|NW_Postload|ind|ind|ind|ind|postload|0|NW_Postload_ORA|ind|ind|ind|ind|0|0|

createTempLicense was executed with status ERROR ( Last error reported by the step: Process

call 'F:\usr\sap\DE1\SYS\exe\uc\NTAMD64\saplicense.exe -R3Setup DE1 XXXXXX TRACE=2' exits with

error code -2. For details see log file(s) saplicense.log, dev_slic.).

INFO 2016-01-11 20:49:22.796

Creating file C:\Program Files\sapinst_instdir\ERPEhP4\LM\COPY\ORA\SYSTEM\CENTRAL\AS-ABAP

\__instana_tmp.xml.

However, it seems that changing password of SAPSR3 via BRTOOLS runs correctely :

I really don't understand. I make system copy from several years with the same procedure and changing SAPSR3's password with brconnect always solved the issue ... not anymore.

0 Kudos

OK, after some days of research, I found the solution ... so stupid :

User "SAPserviceSID" not in the local Admin group. After correction, I continue to receive the error message but changing database user password via BRTOOLS allow to solve the problem this time.

...

0 Kudos

Just a quick information regarding my config :

SAP ERP6 EHP4 under Windows Server 2008 SP2

Installer version : Inst._Master_NW_7.01_SR1__BS7_SR1

Kernel version : 7.01 (196)

SAPcryptolib : SAPCRYPTOLIB_34-10010888

RDBMS : Oracle 11.2.0.3 with path bundle 39.

Brindavan_M
Contributor
0 Kudos

Hi ,

As you said try to reset the password for system, schema, and SYS password and then try. beacsue oracle failed with user authentication only.

Thanks,

BM

0 Kudos

Hi Brindavan,

thanks for your help.

I tried to change passwords for SYSTEM, SYS and SAPSR3 with the following command :

# ALTER USER user IDENTIFIED BY password;

but it's seems that doesn't change anything, I still get the same message in Dev_slic :


Got SAPSR3's password from OPS$-user

Disconnecting from connection 0 ...

Rolling back transaction ...

Closing user session (con=0,svchp=0000000002800E98,usrhp=000000000280E2F0)

Disconnected (con=0) from ORACLE.

Connect as 'SAPSR3' with found password from table SAPUSER

Connecting as SAPSR3/<pwd>@SB1 on connection 0 (nls 0) ... (dbsl 701 110412, non-unicode)

Assigning username to user session: con=0, usrhp=000000000280E2F0

Assigning password to user session: con=0, usrhp=000000000280E2F0

Starting user session: OCISessionBegin(con=0, usr=SAPSR3/<pwd>, svchp=0000000002800E98, srvhp=0000000002801708, usrhp=000000000280E2F0)

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with -1=OCI_ERROR

   OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed with SQL error 1005:

   ORA-01005: null password given; logon denied                                                                             

server_detach(con=0,stale=1,svrhp=0000000002801708)

Detaching from DB Server (con=0,svchp=0000000002800E98,srvhp=0000000002801708)

Deallocating server context handle 0000000002801708 from con=0

*** ERROR => CONNECT failed with sql error '1005' [dbsloci.c    11306]

   set_ocica() -> SQL error code 1005

-->oci_get_errmsg (con=0, rc=1005)

   OCIErrorGet -> SQL error code: 1005

   ORA-01005: null password given; logon denied                                                                             

That is strange, it's seems that the password found in the table SAPUSER is blank. I don't know why.

Brindavan_M
Contributor
0 Kudos

Hi Richard,

Check this permission for the following dir " $ORACLE_HOME/bin/oracle has got changed

ideally the permission should be 6751 or give 777 permission.


0 Kudos

Ok, in fact my server run under Windows OS but I did the same operation :

Total control for everyone on the partition ORACLE_HOME and same result