cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DATA SOURCE IS NOT ACTIVATING

Former Member
0 Kudos
76

Hi All,

I am getting some errors while activating a data source 0MATERIAL_ATTR (inactive mode) in BI DEV.

But in BI QUALITY, the same data source is in active mode.

So please tell me how to activate this data source.

I am attaching the screenshot of errors with this thread.

Waiting for the reply,

Thanks in advance,

ANUKARAN SOHAL

Accepted Solutions (0)

Answers (3)

Answers (3)

Former Member
0 Kudos

Hi,

Replicate the DS once again and activate.

Check following points

1. Authorization for DS.

2. Filed length or Type

3. Currency or Unit field

4. If it is based on CSV File, check whether that file path is correct or not.

Regards,

Sucheta

Former Member
0 Kudos

Hi Sucheta,

Thanks for the reply,

Can you please guide me how to check all these steps,as I am a fresher and don't know how to do it.

Thanks and Regards,

Anukaran Sohal

Former Member
0 Kudos

Hi,

Can you please provide log below this line? Which may be with RED color.

Regards,

Sucheta

Former Member
0 Kudos

Hi Sucheta,

I am attching the screenshot of the Log that you asked.

Please check it and guide me.

Thanks

Former Member
0 Kudos

Jyothi velpula is right. Issue is with you profile. Check ST22/SU53 also for details.

Former Member
0 Kudos

Hi Sucheta,

What I have to check in these T-codes for ABAP RunTime ERROR.

KodandaPani_KV
Active Contributor
0 Kudos

HI,

those are warning messages please select it go head.

activate the data source check the data source active version.

Thanks,

Phani.

Former Member
0 Kudos

Thanks Phani for the reply,

But when i click on continue, it shows one pop up.

I am sharing here.Please check it and giude me.

thanks and regards,

Anukaran Sohal

Former Member
0 Kudos

Please reply anyone.

Thanks in advance.

bhavinvyas
Active Contributor
0 Kudos

Hi Anukaran,

From the last error snap shot it looks like your ABAP.pad file is corrupted or missing.

Goto AL11 > DIR_EXECUTABLE > ABAP.pad

please take a help of your BASIS and ABAP team to correct/add this file and then activate the DS.

Thanks,

Bhavin Vyas

KodandaPani_KV
Active Contributor
0 Kudos

Hi,

have you same data source in RSA3 at ECC system.

ECC side does not show any wrong message ? run the RSA3 report check It out.

there is an issue at ECC you may correct it in ECC side

I am suspecting have some ABAP code issue if you enhanced the data source.

after replicate the data soruce form ECC to BW using RSDS.

then activate the data source in BW side.

try the above things.

Thanks,

Phani.

Former Member
0 Kudos

Hi Phani,

Thanks for the reply,

Yes, I have same data source in ECC.

It didn't show any wrong message, when I run the RSA3 and showing 797 records.

And where i have to check the ABAP code if its not correct,

Thanks and regards,

Anukaran Sohal

Former Member
0 Kudos

Hi,

this looks like authorization issue.. was there any recent basis activities happened?

can you check if you can activate any other ECC data source in BW dev?

Former Member
0 Kudos

Thanks Jyothi for the reply,

Yes, I can activate other data sources but not this one.

How to check the basis activities if any happened?

Former Member
0 Kudos

Anukran,

abap.pad file issue is with New abap editor , was there any enhancement done to this data source (cmod--> include exit might be switched to new abap editor) and that is why you had this issue.

check with your ABAP to confirm regarding the new abap editor (cmod), then check with you basis consultant for specific authorization.

Former Member
0 Kudos

Ok jyothi, I will check with ABAP and BASIS consultant and get back here.

Till thanks a lot.

Former Member
0 Kudos

Please anyone reply.

bhavinvyas
Active Contributor
0 Kudos

Hi,

These are warning messages, You can still activate the data source.

In case you want to correct the warnings then you can try this,

1> changes to field rpa_wgh1 are incompatible with database

- empty setup table by running V3 Jobs of this data-source by selecting proper application area (LBWE in R/3 ECC)

2> and 3> warning may be you can try to delete the data from PSA table first and then replicate the data source again and activate it.

Thanks,

Bhavin Vyas

Former Member
0 Kudos

Hi Vyas thanks for the reply,

But there is no data in PSA and I also attached a screenshot in this thread of the errors which i am getting while click OK on warnings.Please check those errors and guide me.

Thanks and Regards,

Anukaran Sohal