cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BRF+ Application not getting deleted even Mark for Deletion completed

1,278

Hi,

I am having one issue while deleting BRF+ application in Quality System.

Someone created a LOCAL BRF+ directly in Quality under $TMP. Due to this issue while Creating CR (created via XML file coming from CRM system) I am getting always 2 Application and unfortunately the local Application ID is picked up, As system always read index 1 (Screen shot attached for class CL_USMD_RULE_SERVICE Method GET_APPLICATION_OF_MODEL).

two-appliction-id-for-same-data-model.png

I ran FDT_MARK_FOR_DELETE Report without TEST MODE also, Even After, My issue is not getting resolved.(Screen shot attached.)

fdt-mark-for-delete.jpg

There is a way Directly in BRF+ Transaction to Delete or To Mark for Delete, But I guess that is in turn calling above report only.

Please suggest me If have to do something else.

Regards,

Amit Kumar

Accepted Solutions (0)

Answers (5)

Answers (5)

Hi,

We find the solution temporarily and wanted to share insight of it.

Basically I am working in a client 400 as a separate MDG system which is copied from other client 100 completely.

So while coping the BRF+ , Various BRF+ Data Object (DO) also gets copied over, Somehow it didn't present in Dev box but available in Quality through copy client.

This is the reason I was getting issue as it always tries to compare it with actual BRF+ context IDs before setting Agent determination (in line 130 of method PROCESS_DT_FOR_CR_TYPE in class CL_USMD_WF_SSW_RULE_SERVICE)

To get rid of this issue, we Renamed those extra DO and removed the Binding also directly in Quality and this solved our problem. As I said this is our solution (not by standard), I am still inviting if any standard BRF+ way solution we have if any. Definitely in production also we have to do the same thing by Opening client.

0 Kudos

Hi Raghu,

USMD213C_SSW is having only one entry for BRF application.

When I further dig the issue, I found the root cause but not sure how to fix it.

I saw the error message first which is as below

Based on above, I came to know that definitely issue is with Context and In CLASS: CL_FDT_ADMIN_DATA_QUERY (METHOD: FETCH_DATA_FOR_TABLE_TYPE), I found DEV and QUALITY are showing different entries for FDT* tables (like FDT_ADMN_0000), It seems somehow some incorrect entries were not wiped out in Quality still with FDT_DELETE (just a guess).

I checked Forum, but didn't find solution.

Is there any way that we can Sync / Remove incorrect records for FDT* table.

Or, Can we delete BP Catalog completely and Transport back to quality ? Will that be a safe option or it might lead to more trouble ?

Regards,

Amit.

raghu3
Contributor
0 Kudos

Hi,

Unfortunately, the second issue is not very clear to me. Is this related to your first your question? I can only suggest to look into table USMD213C_SSW and see if there are two application IDs saved against the CR type.

Regards,

Raghu

0 Kudos

Thanks Raghu for the help. It worked and solved my issue. so I crossed my First level of Hurdle.

So, Let me explain the process I did is:

1. I ran report FDT_MARK_FOR_DELETE again and removed MARK FOR DELETION for those local Object.

2. As suggested above, I ran FDT_DELETE with Logically Delete Option (Radio Button3) and then Physically Delete Option (Radio Button 2).

So above step completely wiped out Local object and I am now able to get only one Application ID.

But Still, I am searching solution for my main issue which is determination of Sales Org level Agent in BRF+. Which is working well in Development system but not in the Quality system. Even I moved full Application via FDT_TRANS Report.

If possible, Please suggest me something for this issue.

I see Method: SET_SIMPLYFIED_STATE(CL_FDT_CNTEXT) is showing values in Development system but not in Quality.

Regards,

Amit.

raghu3
Contributor
0 Kudos

Hi,

Please try to delete using program FDT_DELETE. Delete the object logically first and then physically