cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

delay in appearing in the thread

Former Member
0 Kudos

I am frequently getting a message when post answer to forums which says

<i>Your message was posted successfully, but there will be a short delay before it is viewable in the thread.</i>

is this a new feature or bug? because moment I click on return to thread I can see my answer in the thread...but before that , on the screen where I see this message, my number of posts is shown correctly but points are shown as zero.

Accepted Solutions (0)

Answers (1)

Answers (1)

michael_goeck
Active Participant
0 Kudos

Hi Amol,

the delay is indeed a feature and part of our effort to reduce database load in order to further stabilize the forums. It is the so-called "Short-term query cache", it prevents cache expirations of the query cache from happening more than once every 5 or 10 seconds.

Another part is by the way that you are no longer able to choose the way threads are displayed (tree or threaded), only "flat" mode is possible.

However, I could not reproduce the "bug" where you points total is shown as 0. Is this still the case? Perhaps there was a short outage of the points system...

Regards,

Michael

KjetilKilhavn
Active Contributor
0 Kudos

Where do we send the bribes (no money, but a chocolate bar is doable) to get the threaded view back?

Message was edited by Kjetil Kilhavn:

For what it's worth: I just reproduced the zero forum points bug. The points were shown as zero, but I assumed that was because I don't have any forum points in <b>this</b> forum. However, in the thread itself my forum points display the total.

Former Member
0 Kudos

Hi Michael,

When I post a reply to a thread, it takes me to a intermediate screen where I can see only my post and 2 options. One to return back to the thread and the other one to return back to the forum thread list. It is in this intermediate screen we get the 0 points.

Regards,

Jai Shankar

michael_goeck
Active Participant
0 Kudos

Hi Jai,

yep, you are right, I could reproduce it. This will be fixed with one of our next releases.

Thanks & regards,

Michael

henrique_pinto
Active Contributor
0 Kudos

Just sent two messages and they were apparently lost.

I saw the intermediary screen but the messages haven't appeared in the threads yet (it's been about 10 minutes or so...).

Regards,

Henrique.

Former Member
0 Kudos

hmm...seems i'll have to get used to such a "feature" then. Technical benifits apart, what do you feel about the end user's acceptance to this??

Former Member
0 Kudos

Hi Henrique,

I just posted a reply and went back to the thread from the intermediate screen. I could not find my reply in that thread. But when I went back to the forum and opened the same thread again, I could find my reply to the thread. Is it the same with you?

Regards,

Jai Shankar

henrique_pinto
Active Contributor
0 Kudos

Hey Jai,

yesterday I was not able to see the replies. I was refreshing frequently for over half an hour...

Today I was able to see them.

Probably cache issues...

Regards,

Henrique.

KjetilKilhavn
Active Contributor
0 Kudos

Please consider this for your next release:

Since (<i>IF? Norwegian chocolate is really good!</i> the threaded view is a thing of the past, the "in response to" information should be expanded. In addition to user name, it should include date and time of the post that was responded to. As it is now, the information is far from adequate.

Former Member
0 Kudos

also...why not something on similar lines of PHPBB2 based forums...

you enter your reply to a thread and it shows you an intermediate screen...(similar to what we are getting now on SDN)...but this intermediate screen takes you to the updated thread page with a short delay may be using a script based refresh / forward...