cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Define Measurement Method as Default in Progress Analysis

Former Member
0 Kudos
404

Hi All,

I have defined Measurement Method 0000000003(Milestone) in progress analysis for my company code.

But while running CNE1 for my project it is not picking the measurement method i have defined for my company code but it is picking the 0-100 Method .

Please advice.

Muzamil

Accepted Solutions (0)

Answers (3)

Answers (3)

Former Member
0 Kudos

Measurement method selection procedure:

1. Object has measurement method assigned?

YES? measurement method from object is selected.

NO? goto 2.

2. Progress version permits transfer?

YES? Measurement method maintained? YES? Measurement method from object is selected NO? goto 3.

NO? goto3

3. Default value exists for object type? YES? Measurement method from default value selected. NO? SAP default 0-100 with max 80% selected

Former Member
0 Kudos

Hello All,

I have read all the posts on the subject, we are facing the same problem as reported by Muzamil. I have done the follwing

1. Creat Progress Version

2. Define Measurement Method as Default Values

2.1. Define measurement methods for WEBE

2.2. Ddfine measurement methods for all activity types

3. Assign progress versions to the WBS Elements and Activities in their progress tabs.

But, wen I run CNE1, SAP does not pic the default methods while analyzing progress. SAP uses 0-100 method, which is not right.

Please propose some solution

Regards,

Murtaza

former_member203108
Active Contributor
0 Kudos

Have u assigned the right progress version to your project objects after defining default measurement method...run cne1 after assigning progress version to your project objects.

Former Member
0 Kudos

Hi Ahmed,

I am using the standard progress version 100 and i have assigned it to my company code and other settings are also right.

Muzamil

former_member203108
Active Contributor
0 Kudos

There is a progress tab in all WBSE and activities...have assigned that progress version in that tab for your project...if u dont assign there, system will not pick the measurement method what u have maintained...

Former Member
0 Kudos

Hi Ahmed,

So you mean again i have to enter manually the progress version in WBSE and Activitites,then i dont think it is usefull.

Muzamil

former_member203108
Active Contributor
0 Kudos

Default method, which u define, is for particular progress version and CO area, not for a project...so if u want to calculate progress of a project then again u wil have to assign that progress version in Project objects...

Former Member
0 Kudos

Hi,

Please check if u have maintained '' Object Type dependant default value'' in SPRO>PS>Progress>Progress Analysis>Define Measurement Method as Default Value

Regards,

Former Member
0 Kudos

Hi Amit,

I have maintained in config the milestone based method for my company code but when i run cje1 it is showing this method but it taked method 0-100.

Muzamil