Application Development Discussions
Join the discussions or start your own on all things application development, including tools and APIs, programming models, and keeping your skills sharp.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

'FTP_R3_TO_SERVER' Chinese Character display as u2018#u2019

Former Member
0 Kudos
447

I want to upload a *.txt which was saved as unicode .

I use the following code to upload file to FTP server:

call function 'FTP_R3_TO_SERVER'

exporting

handle = p_handle

fname = p_filename

character_mode = 'X'

tables

text = i_file

exceptions

tcpip_error = 1

command_error = 2

data_error = 3

others = 4.

But after upload, I find all Chinese Character display as u2018#u2019.

By the way, I use ECC6.0 to do development.

How can I let the Chinese display correctly?

7 REPLIES 7

Former Member
0 Kudos
104

Hi,

Try changing the "encoding for upload/download" to chinese and " code page" settings in advance tab in saplogon

Varshika

Former Member
0 Kudos
104

Hi

Try the following:

1) Changes in the GUI settings. for this:

a) go to SAP LOGON PAD.

b) select your server -> change item.

c) Go to Advanced.

d) On the next screen the default selection under the section u2018Encoding for up- and download is u2018Default- ANSI u2013for Unicode Systemsu2019

e) Please change this to u2018Default- UTF8 u2013for Unicode Systemsu2019

f) Click on OK and save. Then logout from the system if you were already logged in. The login again for settings to take effect.

Hope it'll help you.

Regards

Rishika bawa

0 Kudos
104

What is SAP LOGON PAD:)

In the AP server?

Thank you very very much~~~

0 Kudos
104

Hello Varshika and Rishika,

I have changed the default to UTF8 for Unicode systems.

Here instead of chinese. I need Japanese character.

But The problem still persists.

Thanks,

Vijay.

0 Kudos
104

Hello Varshika and Rishika,

I have changed the default to UTF8 for Unicode systems.

Here instead of chinese. I need Japanese character.

But The problem still persists.

Thanks,

Vijay.

Former Member
0 Kudos
104

Using Dataset Legasy mode

Former Member
0 Kudos
104

Hi lorryhappy,

would like to ask how did you solve the issue eventually? because I am having the same issue but even that I've change at the logon pad, the issue still happened~~ please help..

regards.