Application Development Discussions
Join the discussions or start your own on all things application development, including tools and APIs, programming models, and keeping your skills sharp.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

FM 'SO_DOCUMENT_SEND_API1' Does not genarate Email but says Doc sent;

Former Member
0 Kudos
797

Hi All,

I am using the below function to genarate an email from abap; basis guys set up the required configuration for me;

This was working fine but suddanly stop emailing; it says document sent, but i do not get and do not see in sost;

I appreciate if yo uexplain what background configuration should i check/ what configuration needs to use this FM to genarate emails

Thanks

Iver

CALL FUNCTION 'SO_DOCUMENT_SEND_API1'

EXPORTING

document_data = w_doc_data "Email Subject

put_in_outbox = 'X'

sender_address = ld_sender_address

sender_address_type = ld_sender_address_type

commit_work = 'X'

IMPORTING

sent_to_all = w_sent_all

TABLES

packing_list = tt_packing_list

    • contents_bin = tt_attachment "PH TRY

contents_txt = it_message

receivers = tt_receivers "Recipient's Email Address(es)

EXCEPTIONS

too_many_receivers = 1

document_not_sent = 2

document_type_not_exist = 3

operation_no_authorization = 4

parameter_error = 5

x_error = 6

enqueue_error = 7

OTHERS = 8.

7 REPLIES 7

Former Member
0 Kudos
120

goto t-code SOST and see if mail is sent or not.

Regards,

Srinivas

0 Kudos
120

Thanks

FM returns Sy-subrc = 0 and says Document Sent;

But no record in SOST and no email

thank you

Iver

0 Kudos
120

Chk t-code SCOT to know Completed, Error, In transit, Waiting mails.

Regards,

Srinivas

0 Kudos
120

i also got the same error.go to so16 transation shared office settings and check the my-sys group tab.check first radio button.

let know if solved.

Former Member
0 Kudos
120

HI check the SCOT configurations.

Regards

VEnk@

Former Member
0 Kudos
120

hai,

it will not work for all e-mail ids there should be some seperate settin

Former Member
0 Kudos
120

Iver,

First thing.. before checking what error would have happened, have you checked SOST properly? because SOST is not a neat place.

do the following steps to search your mails.

-you remove the total count which is .defaulted to 500. dont give anything there... then press enter.. now you will get all the mails..

- sort it on sent date and time (descending).

-Still not able to find: put a filter of SUBJECT or sender or receiver .. etc...

Still if you are not able to find.. now there is a probem.

goto SCOT: check the SMTP setting are properly done or not.. check with BASIS team for this,,,

get back if you have issues..